Oppfordrer til Peru-støtte blant ansatte - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 20. mai. 2015
  • 22. jun. 2015

Oppfordrer til Peru-støtte blant ansatte

– Vi må finne flere inntekter til barnehjemsprosjektet, sier Ingjerd Beate Nyhus Larsen.

Elevenes innsats under den årlige gjennomføringen av Operasjon Peru er helt avgjørende for driften av barnehjemmet i Monsefú. Den lokale prisstigningen gjør imidlertid ressursene svært knappe. Så knappe at ett av husene har stått tomt en periode. Nå oppfordrer Ingjerd Beate Nyhus Larsen ansatte på THVS til å blåse liv i ordningen «lærer-støtter-lærer».

– Noen ansatte henger fortsatt med og det er veldig bra! Min bønn til alle kolleger er nå at enda flere setter inn et fast beløp på Perukontoen hver måned. Sist gang var beløpet 100 kroner i måneden, kanskje vi nå kan øke til det dobbelte, sier Larsen.

Aksjonen «Lærer- støtter-lærer» ble i sin tid lansert av Christina Bremnes og førte til at de ansatte på barnehjemmet kom opp på statlig tariff.

– Kravet til høyere lønninger stiger i tråd med at flere kommer ut av fattigdommen og vi er avhengige av godt kvalifiserte ansatte. Denne jobben skal de leve av – nødvendigvis ikke med den høyeste levestandarden, men slik at de slipper å kjøre taxi om natten eller stå på markedet å selge fisk fra klokka fem på morgenkvisten.

I tillegg til THVS, Holmestrand, Re er nå også Melsom videregående skole med og støtter Prosjekt Peru.

Les mer om Prosjekt Peru på prosjektets hjemmeside.

Bilde av Prosjekt Peru