Pengene er talt opp - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 10. jan. 2015
  • 04. mar. 2015

Pengene er talt opp

750.000 kroner til barnehjemsbarna i Peru.

Det ble ingen innsamlingsrekord under Operasjon Peru i 2014, men takket være elevenes dugnadsinnsats på aksjonsdagen 31. oktober, kan grunnlegger av barnehjemmet i Peru Dag Petter Svendsen igjen motta den sjenerøse sjekken som bidrar til at tilbudet til barna i Monsefú kan opprettholdes.

Thor Heyerdahl, Re og Holmestrand videregående skoler er, sammen med Komplett AS, de største økonomiske bidragsyterne til Prosjekt Peru. I 2013 samlet THVS-elevene inn 446.000 kroner. Totalsummen for de tre videregående skolene i Vestfold endte på 800.000 kroner. I 2014 lyder sjekken fra de tre skolene på drøye 750.000 kroner.

- Vi er veldig heldige her i Norge som både har et hjem, en familie som forsørger oss, en skole å gå på og muligheten til å ta en utdanning. Da er det viktig å benytte muligheten til å gi et bidrag for å hjelpe barn og ungdom som ikke er like heldige som oss, sier leder av Peru-komiteen på THVS Marianne Lindgaard-Berntsen.

- Ved at vi ofrer noen få timer til å jobbe for inntekt til barna i Peru, gjør vi en forskjell i andre menneskers liv. Alt vi gjør har stor betydning, selv om vi kanskje ikke tenker det, legger hun til.

Bilde av Prosjekt Peru-komiteen

Etter å vært nestleder i 2013 og leder i 2014, ser Marianne ingen grunn til ikke å ta fatt på enda et år i komiteen.

- For meg er det viktig å hjelpe andre. Og når jeg vet at det jeg gjør, gjør en så stor forskjell, blir det enda viktigere for meg å gjøre det jeg kan for å bidra. Jeg vet at ved å delta og engasjere meg i Operasjon Peru, bidrar jeg til noe som virkelig hjelper andre barn til å få det bedre. Derfor vil jeg være med i komiteen også i 2015, avslutter Marianne Lindgaard­-Berntsen.