Reisebrev fra Salerno - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst og foto: Vilde Marie Kittelsen og Ole Christian L. Eggar
  • 19. mar. 2015
  • 28. apr. 2015

Reisebrev fra Salerno

Reiselivsklassen har skrevet om sine opplevelser fra turen til Italia.

Den første dagen vi kom til Salerno ble lang, men samtidig koselig og spennende! Etter at vi hadde landet på flyplassen tok vi toget til Salerno og fant veien fram til ungdomsherberget Ave Gratia Plena. Kvelden ble avsluttet på restaurant.

Tirsdag dro vi til skolen IPSSAR high school i Nocera Inferiore. Der ble vi tatt imot som kongelige med kaker og alt vi ville ha av drikke. Etter at vi hadde spist møtte vi elever som studerte reiseliv. Vi holdt en presentasjon om Norge, som vi hadde forberedt, og etterpå lærte elevene oss italiensk. Vi ble servert fireretters lunsj mens vi var der, maten var av høyeste kvalitet!

Ulike arbeidsoppgaver

Onsdag var første utplasseringsdag og vi ble fordelt på to hotell og på turistkontoret i Salerno. Her fikk vi alle spesielle oppgaver som å skrive om en italiensk by, oversette kart til italienere eller observere hvordan resepsjonistene arbeidet.

Lørdag dro vi til Pompeii og Vesuv. Det var kjempe spennende med masse kultur og mange turister. Vi gikk opp til vulkanen og fikk tatt masse fine bilder og høre om vulkanens historie.

Søndag var slappe-av-dag og vi kunne bestemme selv hva vi ville gjøre. Dermed ble det litt shopping, jogging og skolearbeid på rommene.

Mandag jobbet vi på utplasseringsplassene våre og brukte noen av oss dagen på å gjøre oppgaver mens noen fikk sett litt mer av Salerno. Vi fikk også planlagt en tur til Napoli for kommende fredag eller lørdag. Været er ikke veldig fint og italienerne har ikke sett maken til regn. For oss er det kaldere enn forventet, men også veldig fint. Takk for oss og takk til Leonardo-prosjektet som gjør dette mulig!

 

På bildet øverst i artikkelen står Cecilie Lund (f.v.), Vilde Kittelsen, Kristiane S Reppesgård, Vegard Sandvik, Yassin Mahamud, Charlotte L Nilsson, Ole C Eggar, Lisbeth Andreassen.