Skal underholde Dronning Sonja - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 29. okt. 2015
  • 30. nov. 2015

Skal underholde Dronning Sonja

Intense øvinger for MD-elevene som skal opptre under dronningens jubileumskonferanse.

26. og 27. november inviterer Utdanningsdirektoratet til jubileumskonferanse for Dronning Sonjas skolepris. Tema for konferansen er «Skoler bygger bedre samfunn» og vinnerskolene skal dele erfaringer og tanker for fremtiden. I tillegg byr ulike foredragsholdere på ny kunnskap og nye perspektiver om likeverdig og inkluderende praksis.

– Det er veldig stas for oss å bli plukket ut og vi tar det som et kompliment til det arbeidet vi driver med her på skolen og på musikk- og danselinja, sier musikklærer Anne-Lise Aamli til TV Vestfold.

Bilde fra Dronning Sonjas skolepris

Da Dronning Sonja delte ut skoleprisen for likeverd og inkludering til THVS i desember i fjor var det musikk- og danselinja som sto for underholdningen. Det gjorde de på en så imponerende måte at de i vår ble spurt om å komme tilbake under jubileumskonferansen på Oslo Plaza.

– Veldig stort

Tidligere i september ble skolen kontaktet med et ønske om at skolen vår skulle bidra med tre musikk- og dansenummer. Vi skal både åpne og avslutte konferansen, forteller Aamli som sammen med lærerne og elevene har satt sammen programmet.

– Jeg ble egentlig litt sjokka. Første gang vi ble spurt var det veldig stas. Å få lov til å gjøre det igjen er veldig stort, sier Amanda Hellesøe Rusti i 3MDA.

26. november åpner elevene konferansen med et musikk- og dansenummer basert på Sigvart Dagslands «Kan eg gjørr någe med det?». I tillegg står «Hero» med Donkey Boy og «Life isn't short at all» på spillelisten som stadig finpusses.

– Lærerne er helt gale etter å øve. Vi merker at de er stresset for det går bare i øving nå om dagen. Men det er veldig gøy, da. Det er jo lærerikt og vi blir bedre for hver dag vi øver, sier Nikolai Lysnes i 2MDA.

Takknemlige

Til sammen 24 elever er plukket ut til oppdraget. Flesteparten opptrådte også for dronningen i Arena i fjor.

– Det var en lærerik opplevelse og det er gøy å få gjøre det igjen. Men det betyr ikke at nervene er noe mindre av den grunn, sier Silje Knive Walin.

– Vi er veldig takknemlige for at vi får sjansen, legger hun til.

Både for elever og lærere merkes det nå at en går inn i de siste ukene med finpuss.

– Elevene er nok litt nervøse og jeg er egentlig veldig nervøs. Men vi har øvd godt, så jeg tror det skal gå fint. Vi stiller godt forberedt, avslutter Anne-Lise Aamli.

Se TV Vestfolds reportasje