Skal dele verdighetshistorier - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 20. okt. 2015
  • 30. nov. 2015

Skal dele verdighetshistorier

180 THVS-elever samles til Global Dignity Day på onsdag.

– Denne dagen skal vi ha fokus på de små tingene som betyr noe i hverdagen. Vi skal snakke om hva som er med på å løfte oss opp i stedet for å dra oss ned, sier avdelingsleder og GDD-koordinator Heidi Elgesem på THVS.

Siden 2010 har over 120.000 elever og 6.000 veiledere deltatt på Global Dignity Day over hele landet. Målet med dagen er å bruke verdighet som utgangspunkt for å bidra til et godt skolemiljø.

Like mye verdt

Onsdag 21. oktober samles 180 utvalgte elever i Kon-Tiki for en felles oppstart der Hanne Thorstein i 2BUA innleder med å dele sin verdighetshistorie.

– Hannas historie skal pense tankene våre inn på temaet for dagen og arbeidet elevene skal gjøre i klasserommet sammen med veileder og lærer, forteller Elgesem.

Selv om begrepet verdighet kan virke vanskelig og konkretisere, er Elgesem opptatt av at elevene skal dra det ned til sin egen hverdag og hva som er verdighet for hver enkelt. Virkelighetshistoriene kan være personlige, men ikke private.

– Ofte er det så lite som skal til i hverdagen. Et hei og et ekstra smil kan bety mye.

I tillegg til å forberede sin egen verdighetshistorie skal elevene sammen lage en liste over hva hver enkelt kan gjøre for å skape et godt skolemiljø.

– Verdiget er ikke bare noe vi skal snakke om denne ene dagen, men et tema vi stadig kan minne hverandre på gjennom hele skoleåret. Alle trenger å bli sett og alle er like mye verdt. Slik bør det være bestandig, ikke bare under Global Dignity Day, avslutter Heidi Elgesem.