Skal lede det nye elevrådsstyret - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 21. sep. 2015
  • 28. okt. 2015

Skal lede det nye elevrådsstyret

Aurora Seierstad (17) gleder seg til å ta fatt på oppgavene.

– Jeg liker å føle at jeg kan være til hjelp og syns det er spennende å representere andre, sier den nyvalgte lederen.

Forrige uke var 75 tillitsvalgte samlet i Kon-Tiki til elevrådsskolering. Dagen ble blant annet brukt til å bli bedre kjent med både hverandre og skolens utdanningsprogram og til valg av elevrådsleder, representanter til fylkeselevrådet, skolemiljøutvalget og Peru-komiteen.

– Det ble en spennende skolering der vi gikk i dybden, fikk økt kunnskap og ble utfordret med praktiske øvelser. Jeg liker godt at vi ikke bare sitter og hører på og ble så inspirert at jeg bestemte meg for at jeg hadde lyst til stille til valg som leder, forteller Aurora.

Dermed kastet hun seg rundt og forberedte en tale der og da.

– Det var nervepirrende, men det kom veldig naturlig når jeg først kom i gang.

– Hva la du vekt på i talen?

– Jeg snakket om mine lederegenskaper og at jeg virkelig bryr meg om det som skjer rundt meg. Jeg fortalte også litt om jobben min som svømmeinstruktør for barn der jeg er veldig opptatt av samarbeid.

Må ta tak selv

Elevrådslederen beskriver seg selv som engasjert, god til å lytte og glad i å presentere ting foran andre. Allerede før det første møtet med resten av elevrådsstyret, har hun flere potensielle saker på blokka.

– Jeg syns det bør være et større utvalg av vegetarmat i kantina. I tillegg har jeg lyst til å jobbe for å få Wi-Fi på mobilen for elevene. Det finnes en egen app for å sjekke timeplanen på mobilen, men vi er nødt til å koble oss på 3G for å kunne bruke den, sier Seierstad og legger til:

– Det er så lett å klage på ting bare for å klage, men ofte blir det bare tomme ord. Jeg mener at en må ta tak selv og prøve å endre på det en ikke liker. Og motsatt: Er det noe en liker godt eller syns er veldig bra, så prøv å få til mer at det!

Bilde av elevrådsstyret

Årets elevrådstyre består av Nicolai Narvesen Lied, 3MDA, Ola Berg Hansen, 3STFR, Celine Wold Svendsen 1HOB, Jenni Gloppe Solem 1SSA, Herman Sannerholt 3STAØ (nestleder), Aurora Seierstad 3STER (leder), Dahil Ali Mashaan 1ELC, Margit Norøm 3MKA, Oscar Johansen 2ITA, Tina Madelen Støvland, Zirinka A. Høyvang Sole 1RMA og Kristian Holstad 1BAD. Ida Sofie Jacobsen 3IDA var ikke tilstede da bildet ble tatt.