Skal «skygge» Turistforeningens leder - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 07. okt. 2015
  • 28. okt. 2015

Skal «skygge» Turistforeningens leder

Casper Bruun Karlsen representerer Vestfold på Leder for en dag.

– Jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Jeg tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan Nils Øveraas jobber og tenker, sier SSØ-eleven, som i fjor utmerket seg som leder for Fjøla UB på THVS.

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

– Året med entreprenørskap var et lærerikt, artig og annerledes skoleår. Det jeg lærte aller mest av var nok idéutviklingen og det å tørre og ta kontakt med andre mennesker, forteller Casper.

Vil bli leder

Over 11.000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Ungt Entreprenørskap skriver i en pressemelding at Casper utmerket seg som en av de aller beste som leder av Fjøla UB. Han er derfor valgt ut som en av 30 elever til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober skal han skal «skygge» Den Norske Turistforenings leder Nils Øveraas gjennom arbeidsdagen.

– Jeg har egentlig ikke så mange forventninger, men jeg er ganske sikker på at dagen kommer til å gi en spennende mersmak på å være leder. Jeg har lyst til å bli leder en gang i fremtiden og er innstilt på å jobbe for det.

– Hva mener du kjennetegner en god leder?

– En god leder er en som er flink til å delegere. En som lar medarbeiderne ta avgjørelser selv og ikke griper inn hele tiden, sier Vg3-eleven.

Full timeplan

Som avgangselev og nyvalgt russepresident er han forberedt på et hektisk skoleår.

– Timeplanen har alltid vært full og jeg liker det. Jeg har kuttet ut håndballen, men har fremdeles to jobber ved siden av skolen.

Og planen etter videregående?

– Planen er først militæret og så økonomistudier enten i Bergen eller Oslo. Jeg har også lyst til å ta ett år eller to i utlandet. Råd om utdanning er nok en ting jeg kommer til å spørre litt om i møtet med Nils Øveraas, avslutter Casper Bruun Karlsen.