Snart klar for trykken - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Foto: Roger W. Sørdahl, ØP
  • 23. apr. 2015
  • 01. jun. 2015

Snart klar for trykken

Russen gir alle inntekter fra russeavisa til «Krafttak mot kreft».

4. mai er russeavisa igjen på gata etter tre års pause. 1.400 eksemplarer av «96 % russemagasin» skal trykkes opp og selges til inntekt for forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

­– Vi er så heldige at alt vi selger er rent overskudd. Alt vi tjener skal gå til aksjonen «Krafttak mot kreft», ikke en eneste krone til oss selv, sier Camilla Alexandra Lie, Synnøve Lia Bjønnes, Albertine Jensen og Marte Hybbestad Andersen til Østlands-Posten.

De fire jentene, som til daglig er elever på medier og kommunikasjon, utgjør magasinredaksjonen og medgir at det har gått med litt mer tid enn forventet på å fylle magasinet med innhold.

– Vi hadde nok ikke drømt om at det skulle bli såpass mye jobb da vi begynte, forteller redaktørene, som har produsert mesteparten av innholdet på fritiden ved siden av skolearbeidet.

Blant annet er nærmere 400 russ portrettert med bilde og en liten tekst. Noe særlig mer om innholdet ønsker ikke MK-elevene å røpe overfor lokalavisa, men 4. mai vil 1.400 rykende ferske eksemplarer ligge klare og det er bare å finne fram kontantene og bidra til en god sak.

– Pengene vi har fått fra våre sponsorer Larvikbanken, Lundquist Trafikkskole, Nordbyen og Løberg Trafikkskole gjør at utgiftene til å produsere avisa allerede er dekket inn. Det er vi kjempefornøyde med, avslutter Camilla Alexandra Lie, Synnøve Lia Bjønnes, Albertine Jensen og Marte Hybbestad Andersen.