Snekret seg til toppkarakter - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • Stine Indahl
  • 15. jun. 2015
  • 02. sep. 2015

Snekret seg til toppkarakter

Henrik Lund i 2BAA går ut i lære med hele ni seksere på kompetansebeviset.

– Det er gøy med gode karakterer, men jeg er vant til å jobbe på gården og gjør egentlig bare det jeg pleier å gjøre, forteller 18-åringen.

Byggfageleven går ut med toppkarakter i samtlige programfag, prosjekt til fordypning og i tverrfaglig eksamen i tømring.

– Da jeg fikk vite at jeg kom opp i bjelkelag, følte jeg egentlig at jeg hadde ganske god kontroll på hva jeg måtte gjøre. Etter å ha fått informasjon om blant annet mål og materialvalg var det bare å sette i gang, forteller Henrik, som ikke lot seg stresse av medelever som snekret side ved side i hele bygghallen.

– Alt Henrik gjør er veldig gjennomført og ordentlig. Det var en fryd å se han gjennomføre eksamen, sier byggfaglærer Morten Holtan.

Ut i lære

Dermed kunne Vg2-eleven føye til nok en sekser på kompetansebeviset han får utlevert senere denne uka. I tillegg til ni seksere endte han opp med tre femmere og en firer.

Noe særlig tid til å hvile på de berømte laurbærene har han imidlertid ikke. Allerede 22. juni tar Henrik fatt på læretiden hos byggmesterfirmaet Andersen & Kristiansen. Der er han godt kjent allerede.

– Jeg har vært hos Andersen & Kristiansen både i arbeidsuka i 9. klasse, praksis på Vg1 og i prosjekt til fordypning på Vg2. De er veldig flinke til å gi meg varierte oppgaver og jeg føler at jeg har vært på det meste fra a til å i et hus, forteller Henrik.

Ekstra innsats

På grunn av en dysleksidiagnose har fellesfagene vært litt ekstra krevende for 18-åringen - uten at det har bekymret han nevneverdig.

– Det har ikke vært noe stort problem for meg. Jeg må bare jobbe litt ekstra. Dessuten har jeg tilgang til skriveprogrammer på PC-en som hjelper meg mye.

– Bestemte du deg tidlig for å velge yrkesfag?

– Absolutt! Jeg har lyst til å drive familiegården etter hvert og har visst lenge at jeg ønsket å gå byggfag på videregående. På en gård er det alltid noe som skal vedlikeholdes og det å få jobbe ute og være i bevegelse er fantastisk.

Nå er håpet og gi et så positivt inntrykk i læretiden at det kan resultere i videre arbeid hos Tjølling-firmaet. Men aller først er det lov å glede seg over en svært imponerende karaktersamling etter siste året på THVS.