Tankevekkende om trafikksikkerhet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 18. nov. 2015
  • 06. jan. 2016

Tankevekkende om trafikksikkerhet

Denne uka samles Vg2 for å snakke om konsekvenser av uvettig kjøring.

– Krasjer gutter oftere enn jenter? Hvor mange av dere har kjørt uten lappen? Hvor mange kjenner noen som har blitt alvorlig skadet i trafikken? spør Eirik Willyson fra Trygg Trafikk. Diskusjonen og håndsopprekkingen er i gang med det samme.

– Guttene er mer glad i fart og spenning og skal tøffe seg, mens jentene er opptatt av konsekvenser og tar mer ansvar, konkluderer elevene i 2IDA, 2IDB og 2ELA.

De har langt på vei rett. Forskning viser nemlig at frontallappen eller pannelappen, som blant annet er viktig for risiko- og konsekvenstenkning, er vesentlig tidligere ferdigutviklet hos jenter enn hos gutter.

Bilde av Eirik Willyson

Det er Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU) og Vestfold fylkeskommune i samarbeid med Trygg Trafikk som er ansvarlig for kampanjen i Vestfold. Tiltaket oppfordrer ungdom til å bry seg i trafikken og si ifra i situasjoner der en selv eller andre utsettes for fare. Ved THVS

– Dette er en økt som skal handle om dere. Jeg skal ikke stå her å være belærende, men la dere snakke med hverandre, sier Willyson.

Angår alle

Det var ingen tvil om at Vg2-elevene allerede har en god del erfaringer fra trafikken å dele. En stor andel av elevene kunne fortelle at de hadde nære venner eller familie som hadde blitt alvorlig skadet eller omkommet i trafikken.

– Det er ikke meningen å skape dårlig stemning ved å stille disse spørsmålene, men dette viser at temaet trafikksikkerhet er noe som angår dere i hverdagen, sier Willyson.

Totalt åtte 90-minutters foredrag gjennomføres i Kon-Tiki i løpet av uke 47.

– Vi setter stor pris på samarbeidet vi har etablert med Trygg Trafikk, og vet at kampanjen bidrar til at ungdom engasjerer seg for å redusere antall trafikkulykker, sier studierektor Trude Cecilie Hasle.