Kåret til årets lærling - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 03. mar. 2015
  • 31. mar. 2015

Kåret til årets lærling

Kristoffer Knutsen mener flere bør se mulighetene innenfor byggfag.

Etter to år på bygg- og anleggsteknikk på THVS, gikk Kristoffer ut i lære i 2013. Som lærling hos Byggmester Erik Krister har han imponert så mye at han nylig ble kåret til årets lærling.

- Læretiden har gått veldig fort. Nesten litt for fort. Jeg har fremdeles utrolig mye igjen å lære i faget, sier en stolt vinner.

Økt rekruttering

Det er Carlsen Fritzøe som har tatt initiativ til kåringen av årets lærling. Bakgrunnen er et ønske om å øke rekrutteringen til byggfag. Derfor ba de kunder og samarbeidspartnere om å nominere kandidater, noe som endte med 70-80 forslag fra Jessheim i nord til Kristiansand i sør.

"Kristoffer skilte seg ut som selvstendig, reflektert for alderen og en bidragsyter til arbeidsmiljøet sitt", sier salgssjef Ottar Nilsen til Sandefjords-Blad.

Realistiske byggeprosjekt

Så fornøyd er Byggmester Erik Krister med lælingen sin at han nå har tilbudt Kristoffer jobb fram til jul.

- Det måtte jeg jo takke ja til! Hadde det ikke vært for militæret hadde jeg kanskje hatt fast jobb nå, men det er greit å gjøre seg ferdig med militæret neste år, forteller den tidligere BA-eleven, som tror praktisk arbeid er noe av det som skal til for å få ungdom til å velge bygg- og anleggsteknikk på videregående skole.

- Interessante og realistiske byggeprosjekt! På Vg2-var jeg nesten bare utplassert, og det lærte jeg masse av. Elevene må komme seg ut og se hvordan virkeligheten er – det er det vi lærer av.

Og hva tenker du er fordelene med retningen du selv har valgt?

- En får lov til å være ute i all slags vær, en lærer mye nyttig som en får bruk for senere, det er gode penger å tjene og det er sosialt. Jeg har alltid visst at det er dette jeg har lyst til å jobbe med, avslutter Kristoffer Knutsen.