To priser til Fjøla UB - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 19. mar. 2015
  • 28. apr. 2015

To priser til Fjøla UB

THVS-elever gjorde seg bemerket under fylkesmessa for ungdomsbedrifter.

- Vi hadde jobbet hardt med utstillingen og håpet på å gjøre det godt i den kategorien, forteller Kasper Karlsen, Marcus Fjellestad, Patrik Johannessen, Adrian Stokstad og Philip Ferch.

Guttene i Fjøla UB sikret seg til slutt 2. premie for Beste utstilling. Den samme utmerkelsen fikk de med seg fra Skien Fritidspark i kategorien Beste forretningsplan.

- Vi fikk høre at vi hadde en stand som lyste opp og ble lagt merke til, forteller elevene.

Den gjeveste plasseringen glapp blant annet på grunn av utfordringer med å få ferdig prototypen av skjærefjøla. Men da den opprinnelige avtalen gikk i vasken, fikk ungdomsbedriften kjærkommen hjelp fra en annen THVS-elev.

- De som skulle lage prototypen for oss fikk plutselig ikke til å levere i tide likevel og vi måtte finne en annen løsning. På kort varsel kastet Else-Marie (Tallaksen) på byggfag seg inn og hjalp oss. Hun gjorde en kjempegod jobb på den korte tiden hun hadde og fortjener en stor takk, roser guttene.

Fin erfaring

Fylkesmessa, som arrangeres i regi av Ungt Entreprenørskap, er en møteplass og en salgs- og markedsføringsarena for Ungdomsbedrifter. Til stede under konkurransen i Skien Fritidspark var blant annet besøkende fra skoler, offentlig virksomhet, privat næringsliv, politikere og media.

- Jeg føler at jeg er mer sikker på meg selv og tryggere på å snakke med folk jeg ikke kjenner. Vi opplevde mestring og selv om bedriften min ikke vant noen priser, så vant vi erfaring, sier Anne Sofie Ruud.

- Utholdende

Klassen får også skryt av UB-lærer Lena Nordby Jensen:

- Elevene var veldig utholdende, flinke og sto skikkelig på. Det var nok en del som var veldig spente og det ble mye traving i gangene før presentasjonene, men jeg har inntrykk av at det ikke ble så ille som kanskje mange hadde sett for seg på forhånd, sier Jensen.

Og med to premier i bagasjen var det ekstra stas for guttene i Fjøla UB å komme tilbake på skolen.

- Det har vært stor konkurranse innad i klassen og vi har fightet helt siden skolemessa. Å slå de andre i klassen var egentlig det eneste som betydde noe, sier guttene med en latter og legger til:

- Og vi klarte det. Vi tok seieren hjem!

Bilde fra fylkesmessa