Toppkarakterer på lang, lang rekke - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. jun. 2015
  • 02. sep. 2015

Toppkarakterer på lang, lang rekke

Sekserboom blant idrettselevene. Avslutter Vg3 med totalt 91 seksere.

Til sammen 34 elever har fått karakteren 6 i standpunkt eller eksamen i løpet av de tre årene de har gått på idrettslinja ved THVS.

– Helt vanvittig – jeg er stolt! Dette har vi jobbet for. Med tiden har vi blitt så trygge på hverandre at vi tør å vise styrke i fagene også, sier Ida Berg Ørbeck i 3IDB.

– Veldig moro! Karakterene viser at vi har utviklet et miljø for å gjøre det bra på skolen. Mange har skjønt at det trengs gode karakterer for å komme inn på det en ønsker, sier Silje Knotten i samme klasse.

– Helt utrolig! Det sier litt om det hvor godt læringsmiljø vi har hatt, sier Jørgen Mangelrød i 3IDA.

13 års skolegang er over og idrettselevene kan se tilbake på tre år med unikt samhold og sterkt konkurranseinstinkt både på idrettsbanen og i klasserommet. Resultatet: 91 seksere på Vg3!

– Vi er jo idrettsutøvere, så det er alltid konkurranse – også om karakterene. Ikke på den måten at vi skryter av antall seksere, men det gir positiv kreds å få gode karakterer, forteller Jørgen.

– Samarbeidet har vært veldig godt innad i klassen og jeg føler at vi har vært flinke til å hjelpe hverandre. I tillegg har kontaktlærerne vært opptatt av å tilrettelegge og ta hensyn i hektiske perioder. Det betyr mye, legger han til.

Lite fravær

Avdelingsleder Jan Christiansen på idrettsfag forteller at avdelingen sammen har jobbet hardt og målrettet med tydelige forventninger og krav til hverandre over flere år.

– Vi har hatt fokus på hvor viktig det er for elevene å være tilstede på skolen og vi har elever som har minimalt med fravær i løpet av tre år. Det gir seg også utslag i resultatene, sier Christiansen.

Avdelingslederen berømmer elevene for å ha engasjert seg i elevrådsarbeid, russearbeid og i flere av skolens arrangementer. Elevene selv legger ikke skjul på at det har vært tre hektisk, men også svært innholdsrike år.

– Det har vært mye å henge fingrene i. Karakterene har ikke kommet gratis. Det hadde nok ikke gått hvis jeg ikke hadde vært veldig opptatt av orden, kontroll og planlegging, forteller Ida.

Hun får støtte av klassevenninne Silje:

– Jeg har kjent på presset om å prestere på alle fronter. For meg er det veldig viktig med gode karakterer. Det har vært hardt til tider, men når jeg sitter med vitnemålet så er jeg ikke i tvil om at det har vært verdt det, sier Silje.

Juss i Bergen

Mens Silje flytter til Oslo for å studere på Idrettshøgskolen og Ida tar seg et friår for å jobbe og oppleve Asia og Sør-Afrika, håper Jørgen at karakterene hans er gode nok til å komme inn på førstevalget i Bergen.

– Jeg har valgt juss og så får jeg bare se om det holder. Plan b er å gå videre innenfor idrett, sier avgangseleven og oppsummerer årene på idrettslinja på følgende måte:

– Fantastisk! Det beste valget jeg har gjort hittil i livet mitt!