Viser fram alle mulighetene - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 21. feb. 2015
  • 31. mar. 2015

Viser fram alle mulighetene

ØP har latt elevene fortelle om skolehverdagen på THVS.

De siste ukene har samtlige utdanningsprogram på skolen hatt besøk av en eller flere journalister. Elevene har selv fått fortelle om fordeler, utfordringer og ikke minst muligheter ved linjen de selv har valgt. Lørdag presenteres alle intervjuene både på ØPs nettavis og over fire sider i papiravisa.

- Søknadsfristen til videregående opplæring 1. mars nærmer seg og dette er en fin mulighet for ungdomsskoleelever til å få et innblikk i hvilke muligheter som finnes. Det er noe helt annet å høre jevnaldrende ungdom fortelle om skolehverdagen sin, enn for eksempel å lese faktainformasjon i en brosjyre, sier rektor Robert Rognli.

Mens noen av utdanningsprogrammene har fått besøk av ØPs journalist Sigrid Ringnes, har andre elever blitt intervjuet av MK-elevene Hannah Sofie Kjønnø Prydz, Selma Islamovic og Sara Walmann, som er utplassert i ØP i faget prosjekt til fordypning.

- Elevene har fått utfordret seg, men de har virkelig gjort en god jobb, roser Ringnes.

Lørdagens presentasjoner er en del av ØPs satsing på ungdomsstoff. Flere av skolens elever har allerede blitt portrettert i serien «Ung-portrett».

Teater som lidenskap – Nora Christiansen

Danser mer enn jeg går – Kaja Isdahl Pedersen

Lever fint med ADHD – Sondre Horst

Vil ta verden med storm - Charlotte L. Nilsson

Ungdom må gi mer f! - Mathilde Caspara Eikodd