Viste fram egen skolehverdag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 15. jan. 2015
  • 04. mar. 2015

Viste fram egen skolehverdag

550 10.-klassinger besøkte THVS under Rett kursvalg.

- På Service og samferdsel (SS) er det mye relevant og praktisk læring rettet mot arbeidslivet. I tillegg har vi utrolig gode lærere, forteller Tor Erik Andersen i 2SSA.

Inne på SS-basen er Tor Erik og hans medelever i full gang med å instruere nysgjerrige og lærevillige ungdomsskoleelever i Monopol. 

- Dette er en helt annen måte å lære regnskap på. Jeg likte egentlig ikke regnskap, men nå skjønner jeg det faktisk, sier Vg2-eleven mens praten går livlig rundt bordet.

Totalt var 88 10. klassinger innom Service og samferdsel i løpet av torsdagens Rett kursvalg. Og mens Tor Erik lærte bort regnskapsføring var Mia Carlsen og Celine Schaper (bildet under) i 2KSA i full gang med mikse de mest spennende drikker inne i restauranten.

Bilde fra restaurant og matfag

- Det har vært spennende og interessant på Restaurant- og matfag. Elevene er veldig flinke, skryter Aurora Sollid, Aurora Masvik, Maja Kristensson og Katrine Gjestrum.

- Betyr det at dere har bestemt dere for hvilket utdanningsprogram dere kommer til å søke på?

- Vi har mer eller mindre bestemt oss. Det blir nok studiespesialiserende, slår de fire jentene fra Brunla og Mellomhagen fast.

Og de er langt ifra alene om det valget. Torsdag hadde SSØ (språk, samfunnsfag og språk) og realfag hele 319 besøkende 10.-klassinger.

- Jeg vil si at vi opplever en sunn fordeling mellom yrkesforberedende  og studieforberedende utdanningsprogram. Likevel er den store interessen for realfag spesiell og forteller oss at mange 10.-klassinger legger lista høyt. De har ambisiøse mål for sin utdanning, sier avdelingsleder Bernhard Grøtan ved Elevtjenesten.

Etter torsdagens besøk håper han at Larvik og Lardals 10.-klassinger har fått et enda bredere grunnlag for å velge riktig utdanningsprogram for neste skoleår. Søknadsfristen til videregående skole er 1. mars.

 

ØP: Små drypp fra ny skolehverdag

 

Bilde fra Rett kursvalg

I bygghallen ble 10.-klassingene satt i sving med det samme. - Vi har bestemt oss for å velge byggfag, fastslår Kasper Schapers og Ole Martin Eikeland fra Mellomhagen (bak).

Bilde fra Rett kursvalg

Aurora Sollid, Aurora Masvik, Maja Kristensson og Katrine Gjestrum brukte quozen flittig til å bli bedre kjent på skolen under torsdagens Rett kursvalg.

Bilde fra Rett kursvalg

- Jeg ønsker å begynne på studiespesialiserende, men har også lyst til å synge. Håper jeg klarer å få til en kombinasjon, sier Elizabeth Mukendi fra Tjodalyng. Hun benyttet sjansen til å få svar på noen spørsmål fra realfagselev Julie Hjortland.

Bilde fra Rett kursvalg550 elever fra Larvik og Lardal kommune besøkte THVS under torsdagens Rett kursvalg for 10.-klassinger. 1. mars er søknadsfristen til videregående skole.