– Alle har noen å gå for - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 02. mar. 2017
  • 07. apr. 2017

– Alle har noen å gå for

Kreftsaken engasjerer THVS-russen. Tirsdag 14. mars går de for innsamlingsrekord under Krafttak mot kreft.

– Krafttak mot kreft har blitt en tradisjon for russen og vi merker at det er mange som er engasjert. Kreft kan ramme alle og veldig mange kjenner noen som har eller har hatt kreft. Derfor føler alle at de har noen å gå for på aksjonsdagen, sier Fouad Adrian Tejan-Jalloh og Kristoffer Andersen i russestyret på THVS.

Tirsdag var det kick off i Kon-Tiki. For første gang var det russen selv som sto for arrangementet, og Kreftforeningen lot seg imponere.  

– Jeg syns det er veldig kult at russen holder dette selv! Elevene var så flinke, de var godt forberedt og hadde virkelig alt på stell. Det er så gøy å jobbe med engasjert ungdom, sier Janniken Klaveness i Kreftforeningen.

For russen selv ble det et sterkt møte med Jarle Gogstad som fortalte sin historie fra han fikk kreftdiagnosen i oktober 2013 og fram til i dag når han nå skal i gang med immunterapi etter sitt tredje tilbakefall.

– Historien til Jarle var sterk og det var flere som felte en tåre mens han fortalte. Ingen snappet og ingen sjekket Facebook – alle bare fulgte med, forteller Foud Adrian og Kristoffer.

Håper på 200 bøssebærere                               

I 2017 vil flere enn 32.500 personer i Norge få en kreftdiagnose. Pengene fra årets aksjon vil gå til de som lever med uhelbredelig kreft. Innsamlingsmålet på landsbasis er 40 millioner. På THVS lover russen å gjøre det de kan for å nå det ambisiøse målet.

– Vi har 170 påmeldte bøssebærere så langt og regner med å ha 200 på plass 14. mars. Målet vårt er både flere bøssebærere og mer innsamlede penger enn fjorårets russ som samlet inn ca. 180.000 kroner, sier Vg3-elevene.

For Kreftforeningen er russens innsats helt avgjørende for den tradisjonsrikeinnsamlingsaksjonen.

– Aksjonen hadde aldri vært på den størrelsen den er i dag uten russen. Av 25.000 bøssebærere er 20.000 av dem russ. De viser virkelig samfunnsengasjement, avslutter Janniken Klaveness.

Les mer om innsamlingen hvordan du selv kan bidra på Kreftforeningens hjemmeside.