– Bra eksamenstrening - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 24. apr. 2017
  • 14. aug. 2017

– Bra eksamenstrening

Maria og Regine representerer THVS og Vestfold under årets skole-NM i yrkesfag på Lillehammer.

Onsdag og torsdag denne uka arrangeres det nasjonale mesterskapet i yrkesfag for elever i videregående skole. 240 elever fra alle landets fylker skal konkurrere i 25 ulike yrkesfag. Blant deltakerne er THVS’ barne- og ungdomsarbeiderelever Maria Svendsen Myhra og Regine Emilie Lindhjem.

– Vi er ganske spente! Heldigvis har vi masse erfaring og tilbakemeldinger fra kvalifiseringen her på skolen som vi kan ta med oss til NM, forteller Vg2-elevene.

Grenser og trygghet

Når jentene går på scenen på Lillehammer er de forberedt på tøff motstand fra de ni andre fylkene som konkurrerer i kategorien barne- og ungdomsarbeider. På programmet står planlegging, gjennomføring og vurdering av en eller flere aktiviteter med barn.  

– Temaet på NM er kulturelle og fysiske aktiviteter. Det vi skal gjøre kan egentlig minne veldig om en eksamensoppgave. I kvalifiseringen på skolen startet vi med en samling der vi presenterte oss og barna presenterte seg og snakket om hvilke aktiviteter vi skulle gjøre. Så var det gjennomføring og til slutt vurdering der relevant teori skulle trekkes inn.

– Under NM kjenner dere ingen av barna fra før. Har dere noen triks for å få til et godt samspill?

– Det er viktig å være blid og interessert i barna. I tillegg er vi opptatt av å sette grenser og skape trygghet, forteller Maria og Regine.

Økt status

Tanken bak prosjektet «Skolekonkurranser som metode i yrkesfag 2015-17» er å bidra til å øke interessen, statusen og rekrutteringen til yrkesfagene i den videregående skole. Et flertall av fylkeskommunene i landet har sluttet opp om prosjektet. For THVS-elevene er erfaringen vel så viktig som selve konkurransen.

– Jon (Alviniussen) har satt seg mål om at vi skal vinne, men selv tenker vi mest på erfaringen og det å prestere så godt som mulig. Vi er innstilt på at det er andre lag som stiller bedre forberedt enn oss.

Nervepirrende

Nå skal barne- og ungdomsarbeiderelevene bruke de siste dagene på å øve inn historiene de skal fortelle og finne fram alt som trengs av utstyr.

– Det kommer til å bli nervepirrende både for oss og barna! Vi skal stå på en scene med mikrofon og foran publikum, og tenker at det egentlig kan gå alle veier.

Snart går jentene inn i en hektisk eksamensperiode. Da er alt de kan få av tilbakemeldinger under NM er gull verdt.

– Vi regner med å få litt annerledes tilbakemelding enn vi pleier å få fra våre egne lærere. Det blir lærerikt og en god trening før eksamen, avslutter Maria Svendsen Myhra og Regine Emilie Lindhjem.