– En fin påminnelse - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 22. mar. 2017
  • 24. mai. 2017

– En fin påminnelse

Konsekvenser av egne valg i fokus under årets temadag for russen.

– Russetiden kan være en fantastisk morsom tid. Og den er velfortjent! Men lover og regler gjelder fremdeles. Derfor oppfordrer vi dere til å respektere det politiet gjør selv om dere nødvendigvis ikke alltid er enige med oss, oppfordrer leder for ordensavdelingen ved politistasjonen i Larvik Karin Walin.

Bilde av Karin Walin fra politiet i VestfoldTirsdag var årets russekull på THVS samlet til temadag i Boligmappa Arena. På det tettpakkede programmet sto informasjon og råd fra både politiet, Norsk luftambulanse, Sanitetskvinnene i Vestfold. Og ikke minst Emilie Becks kortfilm «Føkkings Mai».

– Dere gjør så mye bra – for eksempel i forbindelse med innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft. Dere tenker på karriere og bruker masse tid på skolearbeidet. Ikke la de to siste månedene ødelegge for videre utdannings- og karrieremuligheter, sier Walin.

Holdninger

For Odin Syrrist, Sigrid Sjølyst og Lavrans Tufte var mange av tirsdagens oppfordringer velkjente, men avgangselevene tror likevel at en bevisstgjøring rundt blant annet trafikksikkerhet, rus og om det å tøye grenser er viktig før russetiden starter for alvor.

– Dette handler mye om holdninger og hva en har med deg fra før. De fleste av oss vet hva som er rett og galt, men det er en fin påminnelse og gir oss relevante eksempler som vi kan ta med oss videre.

Perspektiv

Vg3-elevene forteller at både Norsk Luftambulanses trafikkulykkevideo og kortfilmen «Føkkings Mai» gjorde sterkt inntrykk.

– «Føkkings Mai» er troverdig, moderne, relevant og setter ting i perspektiv. Den viser hvor store konsekvensene kan bli og hvor viktig det er å ta valg en kan stå for, sier elevene.

– Hvordan vil dere at russetiden deres skal være?

– Den skal være gøy og trygg. Vi skal ha det morsomt uten å ødelegge noe for framtiden. Og så ønsker vi å spille på lag med omgivelsene våre, forteller elevene, som er opptatt av å ta vare på hverandre.

– Vi er mange russ på THVS, men vi føler likevel at vi er en sammensveiset gjeng som passer på hverandre, avslutter Odin Syrrist, Sigrid Sjølyst og Lavrans Tufte.

 

NRK Vestfold:Trygg trafikk: – Håper russen husker denne dagen