– Enda mer inspirert! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 03. mai. 2017
  • 14. aug. 2017

– Enda mer inspirert!

Danseelevene imponerte under workshopen «På tå hev» med Den Norske Opera & Ballett.

– Dette var krevende, kreativt, slitsomt, inspirerende og rett og slett bare veldig gøy!

Slik oppsummerer danselinjas Henriette Olufsen (1MDA) workshopen «På tå hev» der danselinjas Vg1- og Vg2-elever har vært gjennom to og en halv time med danseteknikk og repertoar. Kyndig veileledet av Den Norske Opera & Balletts (DNO&Bs) pedagog Sarah da Fonseca.

– Utrolig gøy og helt annerledes enn det vi er vant med! Nå er jeg enda mer inspirert til å fortsette med dans, sier Emma-Sofie Kvarsnes.

Bilde fra danselinjas workshop på THVS

DNO&Bs «På tå hev» gir ungdommer mulighet til å videreutvikle sine kunnskaper og ferdigheter i dans. Etter workshoper rundt om i hele landet får et knippe håndplukkede elever fra videregående skole sjansen til kyndig veiledning av ballettdansere og koreografer ved Nasjonalballetten – med en forestilling på Operaens Scene 2 som kronen på verket.

– Det hadde vært så gøy å bli plukket ut, men vi vet jo at det er ganske få som får være med videre. Det gjelder å jobbe med å ikke ta det personlig hvis en ikke blir plukket ut. En skal jo passe inn også og noen ganger gjør en bare ikke det, sier Vg1-elevene.

Pushet grenser

Tirsdag fikk de danseelevene utfordret seg i både å lage egne soloer og ikke minst få egne ideer til å passe sammen med de øvriges tanker og ideer. Til slutt ble det beste fra alle soloene sydd sammen til en koreografi.

– Workshopen var veldig lærerik for elevene. Sarah jobbet godt med dem og fikk elevene til å pushe grensene og utfordre kreativitet og samarbeidsevne. Denne kunnskapen er verdifull uansett hva elevene velger å gjøre etter at de er ferdig hos oss, forteller danselærer Anette Dolva.

– Operaen satser på ungdom og dans, og det at vi er valgt ut til å være med på et så viktig prosjekt er kjempestort for oss som danselinje. Jeg er kjempestolt av alle elevene som var med i dag, legger Dolva til.

– Befriende

For Henriette Olufsen og Emma-Sofia Kvarsnes er drømmen å fortsette videre med dans etter videregående. Jentene var heller aldri i tvil når utdanningsprogram skulle velges etter ungdomsskolen.

– Jeg har drevet med dans hele livet. Når jeg danser glemmer jeg alt annet. Det er så befriende, sier Henriette.

Emma-Sofie nikker samtykkende:

– Jeg føler det på samme måte. Det var danselinja jeg skulle gå på – noe annet var det ikke snakk om!


Bilder fra danseworkshop «På tå hev»

Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl