– Håper å komme tilbake til Norge - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 02. mai. 2017
  • 14. aug. 2017

– Håper å komme tilbake til Norge

Elevene fra Reunion har stortrivdes som hospitanter på elektrofagavdelingen på THVS.

– Vi har hatt det kjempefint! Norge er vakkert. Vakkert og kaldt, sier Arthur Olivette med et smil.

De siste tre ukene har Arthur og tre medelever fra den franske øya Reunion blitt kjent med både THVS, Larvik og Norge. Fredag våknet de til snø på bakken.

– Vi var nok ikke helt forberedt på kulda og at vi trengte så mye varme klær. Men det har gått veldig fint og vi har fått oppleve så mye, sier Artur, og ramser opp både Oslo, Bergen, Geilo og Stavern.

Med fransktalende gjester har språket bydd på noen utfordringer, særlig i starten, men elevene har tatt utfordringen på strak arm. Undervisningen på elektrofag har foregått på engelsk og på fritiden har elevene kommunisert etter beste evne.

– Det var litt vanskelig å forstå hverandre innimellom, men jeg syns det ble enklere etter hvert som dagene gikk, forteller Tinius Bøhmer i 2DEA.

Ski på Trysil

Vg2-eleven har hatt to elever fra Reunion boende hjemme hos seg og har sørget for flere typisk norske opplevelser.

– Jeg syns det har vært hyggelig med besøk. Vi har opplevd mye og har blant annet vært på Trysil og stått på ski. Det ble en helt ny opplevelse for elevene som verken hadde stått på ski eller sett snø før, forteller Tinius (under).

Bilde av elever fra Reunion som hospiterer på THVS

Både snø og andre naturopplevelser står høyt på lista når inntrykk fra Norges-besøket skal deles med venner og familie hjemme på Reunion.

– Landskapet, vertskapsfamilien, skolen, været og maten er blant det jeg kommer til huske best. Det tok litt tid å venne seg til den norske maten, men nå har jeg til og med smakt raspeboller. Det likte jeg, sier Arthur.

Nyttig erfaring

For elektrofagavdelingen går nå skolehverdagen tilbake normalen og engelsken byttes ut med norsk.

– Det å forholde seg til andre språk er en naturlig del av den utviklingen vi opplever og besøket har vært en nyttig erfaring for oss, sier elektrolærer Nilsen Even Håve, som kan røpe at et gjenbesøk på Reunion allerede har vært diskutert.

– Vi har snakket om å dra noen lærer i november for å sjekke ut hvilke muligheter som finnes for å ta med oss elever, sier Håve.

Og Arthur kan forsikre om at han gjerne tar imot besøk fra norske elektrofagelever, og innrømmer samtidig at oppholdet i nord har gitt mersmak på tross av både snø og kulde.

– Absolutt! Jeg håper på å komme tilbake til Norge!