– Har betydd alt for skolen og barnehjemmet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 16. feb. 2017
  • 07. apr. 2017

– Har betydd alt for skolen og barnehjemmet

Grunnleggeren av Prosjekt Peru Dag Petter Svendsen er død.

Barn og ansatte ved skolen og barnehjemmet i Monsefú er i sorg etter at Dag Petter Svendsen gikk bort onsdag 15. februar. Også på THVS, som har samarbeidet tett med Svendsen gjennom Operasjon Peru i 25 år, mottas budskapet med stor sorg.

– Det som imponerer meg aller mest er det arbeid Dag Petter startet som veldig ung. Han var utholdende og standhaftig for å nå målene om barnehjem og skole nord i Peru. Han møtte mye motstand fra myndighetene før alt var på plass. Han lærte seg språket og klarte å knytte kontakter som har hjulpet han med å realisere drømmene sine, sier Ingjerd Beate Nyhus Larsen.

Nyhus Larsen sitter i styret for Prosjekt Peru og er i tillegg koordinator for den årlige innsamlingsaksjonen på THVS.

Det var i 1992 at Dag Petter Svendsen grunnla barnehjemmet som i dag er hjem for 15 tidligere gatebarn og foreldreløse. Gjennom barnehjemmet og barneskolen i Monsefú jobber Prosjekt Peru med barns rettigheter gjennom blant annet utdanning, helse, ernæring, rent vann og omsorg.

Viderefører Prosjekt Peru

– Svendsen har de siste årene ikke vært direkte involvert i den daglige driften av barnehjemmet og barneskolen i Peru og lokale krefter har i større gard overtatt ledelsen av barnehjem og skole.

I januar i år var Svendsens kone, Maite Vizcarra, på THVS og mottok sjekken på 927.901 kroner etter høstens innsamlinger på Melsom, Re, Holmestrand og Thor Heyerdahl videregående skoler.

– Vi vil fortsette prosjektet i hans ånd, avslutter Nyhus Larsen.

Prosjekt Peru la onsdag ut følgende status på sin Facebook-side:

«Det er med tungt hjerte, vi i dag fikk vite at vår gode og hjertevarme onkel, Tio Dag gikk bort. Dag Petter Svendsen grunnla barnehjemmet og barneskolen her i Monsefú i 1992, og takket være han får over 200 barn skolegang og våre 15 barn på barnehjemmet får en trygg og sunn oppvekst.

Dag Petter har gjort så mye for barna her nede, og vi setter alle sånn pris for hans engasjement og for hans kjærlighet til alle barna. I 25 år har onkel Dag gitt barna her en mulighet til utdanning, til omsorg, og at barn får være barn. Takket være han kan vi fortsette og gi utdanning og kjærlighet til de aller mest sårbare barna i samfunnet. Hans minne vil for alltid bli i våre hjerter».

Bilde fra overrekkelsen av sjekken til Prosjekt Peru

Bilde fra barnehjemmet i Peru