– Kommer til å savne dere alle sammen! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 14. jun. 2017
  • 10. okt. 2017

– Kommer til å savne dere alle sammen!

Høytidelig avslutning i Bølgen markerte slutten på 13 års skolegang og starten på nye muligheter og veivalg.

– Det er en hel verden som venter på oss der ute. For noen er dette veldig skremmende, men husk at det er nå livet starter. Du har så utrolig god tid til å finne ut hva du ønsker å gjøre, sa Vg3-elev Sigrid Sjølyst i sin avskjedstale til 350 medelever i Bølgen onsdag kveld.

Kulturhuset var fylt med både latter, minner og fremtidsdrømmer da Vg3-elevene fikk overrakt beviset på at en epoke i livet er over og en ny og spennende kan begynne. Alt bundet sammen av imponerende musikk- og danseprestasjoner av musikk- og danseelevene som sørget for å gi arrangementet en fantastisk ramme. 

Bilde fra studentavslutning i Bølgen– Jeg håper at tiden hos oss har innfridd dine forventninger. At du i disse tre årene har fått venner for livet og minner for alltid. At du har fått dannelse og utdanning, slik at du står godt rustet til å fortsette å skape ditt liv og din historie, sa rektor Robert Rognli.

Din egen vei

Mens Rognli rådet avgangselevene til å bli sjef i eget liv, feire oppturer og stå rakrygget i utfordringer, oppfordret Sjølyst sine medelever til å gripe livet og alle mulighetene som finnes.

– Ikke tro at du alltid må velge det samme som «alle andre». Finn din egen vei og ditt eget tempo. Og velger du feil vei den første gangen, så er det ingen skam å ta noen skritt tilbake. Her er nemlig nøkkelen; å tørre å prøve og å tørre å feile. Livet vårt venter der ute, så la oss gripe det!

Stolt

Også i år var DNB tilstede under avslutningen i Bølgen for å dele ut stipender til fire elever som har utmerket seg faglig, bidratt til å skape trivsel og et godt læringsmiljø eller har vist et sterkt samfunnsengasjement utenfor skolen.

Denne gangen var det Martin Andreas Wilvang i 3STDR, Siw Døvle i 3IDB, Tobias Kristensen i 3STDR og Erlend Ramberg i 3STAØ som fikk overrakt sjekken på 5.000 kroner til stor applaus fra medelever, lærere og foreldre.

Bilde av stipendvinnere i Bølgen

– Jeg er veldig overrasket! Og selvfølgelig stolt. Det er veldig hyggelig å bli lagt merke til, sier Erlend Ramberg.

Avgangseleven, som ikke har en eneste fraværstime i løpet av hele Vg3, har blant annet vært svært engasjert i arbeidet med ungdomsbedrift. I høst deltok han også på Leder for en dag der han fikk «skygge» Telenor-sjef Berit Svendsen gjennom en hel arbeidsdag.

– THVS er en flott skole med dyktige lærere og store valgmuligheter. Jeg kan se tilbake på tre morsomme år hvor jeg har blitt kjent med mange bra mennesker!

Stipendvinnerne og resten av elevene fikk med seg følgende ord på veien ut i vårkvelden:

– Om noen dager og uker vil tiden på Thor Heyerdahl oppleves som en fjern fortid. Deres stemmer og latter i klasserom og i atriet fades sakte ut, og sofaen utenfor administrasjonen i 4. etasje er tom og kjedelig. Takk for at du har vært den du er, og for det du har tilført skolen vår. Jeg kommer til å savne dere alle sammen, sa Rognli, som valgte å avslutte med et sitat av Thor Heyerdahl:

«Den som tror at høy utdannelse alene gir visdom og klokskap, han har ikke engang sett begynnelsen på visdommens vei».

Bilde fra studentavslutning i Bølgen

Utdrag fra nominasjonene:

Martin har meget faglig gode resultater. Han utfordrer ofte lærere på faglige problemstillinger i forhold til pensum. Med en naturlig nysgjerrighet på hvordan verden rundt seg fungerer, stimulerer han til diskusjoner og utforskende aktiviteter i klasserommet. Han er en sosial person og bryr seg om sine medmennesker og er svært hjelpsom og inkluderende overfor sine medelever.

Siw tildeles stipend på bakgrunn av meget gode faglige og idrettslige prestasjoner. Hun utmerker seg med toppkarakterer i flere fag samtidig som hun spiller fast på J19-landslaget i fotball. Siw klarer å kombinere skole og toppidrett på en utmerket måte og er et godt forbilde for yngre utøvere som ønsker å kombinere skole med toppidrett.

Tobias er en arbeidsom, positiv, hyggelig, engasjert og svært dyktig elev. Han har levert toppresultater i alle realfagene gjennom alle tre årene, noe som i seg selv er en stor prestasjon. Det er enkelt å trekke fram de utadvendte og åpenbart synlige elevene i slike sammenhenger, men Tobias utmerker seg i stedet på sin egen måte. For oss lærere er det en drøm å ha elever som han.

Erlend er initiativrik, kreativ og ekstremt løsningsorientert. Han har vært en viktig bidragsyter i klasserommet både med tanke på høy faglig innsikt, men også engasjement og ikke minst tilstedeværelse. Han har tilsammen 0 i fravær på vg3. Erlend har klare ambisjoner for videre utdannelse og karriere, og har gjennom skoletiden på THVS vist at det er mulig å lykkes ved å være åpen, lyttende, engasjert, utadvendt og arbeidssom.

Bilde fra studentavslutning i Bølgen

Bilde av Sigrid Sjølyst

Sigrid Sjølyst fra russestyret rådet sine medelever til å finne sitt eget tempo og sin egen vei. – Det er ingen skam i å ta noen skritt tilbake underveis, sa Sjølyst i sin tale.