– Vi kommer tilbake neste år! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 01. feb. 2017
  • 21. mar. 2017

– Vi kommer tilbake neste år!

Brukte Åpen skole til å bli bedre kjent med mulighetene som finnes på videregående.

Det var entusiasme, nysgjerrighet, glede og stolthet i skjønn forening da THVS igjen åpnet dørene på kveldstid for kommende elever, nåværende elever, familie, venner, opplæringskontor og andre samarbeidspartnere. Alt fra utstilling av trearbeider, omvisning av reiselivselevene og fagorientering til TV-produksjon, matservering og det nyeste innen bilteknologi var blant tilbudene som ventet de besøkende.

– Det er første gangen vi besøker skolen og syns dette er et veldig bra opplegg. Vi har en sønn som går i 7. klasse og da er det viktig å se hvilke muligheter som finnes, sier Sandra Tomren Slagsvold.

Familien på fire har akkurat forsynt seg med fristelser fra kaffebaren og Jonas (bildet under) kan oppsummere inntrykkene så langt.

Bilde fra innkjøp til Åpen skole

– Jeg likte godt det jeg så på medier og kommunikasjon. I tillegg var det mye spennende på realfag, forteller han.

7. klassingen har ennå noen år til å tenke seg om på og den tiden skal benyttes godt.

– Jeg syns det er veldig kjekt å åpne opp skolen på denne måten. Det gjør det lettere å ta kontakt igjen. Vi kommer til å ta med Jonas tilbake hit på Åpen skole hvert år, sier Sandra Tomren Slagsvold.

Viste seg fran

Både elever og ansatte har lagt ned en grundig planleggingsjobb i forkant av arrangementet, og ikke minst i riggingen for å legge til rette for et yrende folkeliv både i 1. og 2. etasje. Og når de besøkende begynte å strømme inn dørene, grep elevene sjansen til å fortelle om eget utdanningsprogram.

– I år hadde vi bestemt oss for å slå skikkelig til og virkelig vise fram elektrofag. Skolehverdagen består jo både av teori og praksis, men i dag har vi fokusert på det som blinker og er litt artig, forteller Simen Dahl i 2ELB (under).

Bilde fra Åpen skole 2017

– Hvem er det som har besøkt dere på standen?

– Det er mange unge som lurer på hvordan det er å gå på elektro. Da forteller vi at det er mange muligheter både innenfor Vg2 elenergi og Vg2 dataelektronikk. Egentlig kan en si at elektrofag passer bra for de som liker å jobbe praktisk og tenke logisk på samme tid, sier Vg2-eleven.

Tilhørighet

Årets Åpen skole var den fjerde i rekken på THVS og arrangementet er nå virkelig i ferd med å finne sin form. Da er det ekstra hyggelig at så mange tok turen i tidlige kveldstimer og for reiselivselevene ble det flere omvisningsrunder med besøkende som ville se mer av skolebygget.

– Åpen skole har blitt en viktig begivenhet som på en god måte viser bredden av det som skjer på skolen vår. I tillegg bidrar arrangementet til å bygge identitet og tilhørighet for både elever og ansatte, sier rektor Robert Rognli.

Han er imponert over innsatsen som er lagt ned både i forberedelsene og under selve gjennomføringen.

– Jeg syns det er flott å se hvordan elever og ansatte viser fram sine avdelinger. Og ikke minst er det positivt at så mange opplæringskontor er her og informerer og viser seg fram. Det er så viktig for oss, avslutter Rognli.


Åpen skole på THVS 2017

Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl