– Vil hjelpe andre! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 10. jan. 2017
  • 21. mar. 2017

– Vil hjelpe andre!

Rekordstor interesse for helse- og oppvekstfag blant 10. klassingene.

Tirsdag deltok over 600 10. klassinger på Rett kursvalg på Thor Heyerdahl vgs. Målet med dagen er å gjøre elevene tryggere på valg av utdanningsprogram før søknadsfristen 1. mars. For helse- og oppvekstfag (HO) ble dagen nok et bevis på at interessen for utdanningsprogrammet bare øker.

– Over 100 elever hadde helse- og oppvekstfag som sitt førstevalg under Rett kursvalg. Det er rekordhøyt, forteller leder av elevtjenesten Bernhard Grøtan.

En som allerede har peilet seg inn mot omsorgssektoren, er Nora Lundquist fra Mesterfjellet ungdomsskole. Hun er sikker i sin sak.

– Jeg har HO på en soleklar førsteplass. Planen er å gå Vg2 helsefagarbeider og så videre på sykepleierutdanningen. Det er det som er målet mitt, forteller Nora.

– Riktig for meg

Og Nora er ikke alene.

– Det er så mange som har lyst til å hjelpe andre mennesker. For min egen del har jeg alltid blitt dratt mot sykepleieryrket og det å hjelpe andre. For meg føles det veldig riktig.

Det gleder avdelingsleder Heidi Elgesem.

– Vi opplever god innsøking og det vitner om tro på yrket og muligheten for trygge arbeidsplasser i framtiden, sier Elgesem.Bilde fra Rett kursvalg på helse- og oppvekstfag

Den store interessen gjør at avdelingslederen også i 2017/2018 tar inn 80 elever fordelt på fem Vg1-klasser.

– Jeg tror vi har opparbeidet oss et godt rykte og ser at elevene snakker sammen. Vi har lykkes med en kombinasjon mellom et godt miljø og faglige utfordringer. Her er læringstrykket høyt, forsikrer Elgesem.

Holder alle muligheter åpne

Mens Nora og resten av 10. klassingene på HO fikk demonstrert både løfteteknikker og blodsukker- og blodtrykksmåling, hadde medelev Thea Meyn en annen agenda for dagen: Nemlig å få vite mer om realfag og språk, samfunnsfag og økonomi.

– Jeg regner med at det blir studiespesialisering på meg. Det har jeg egentlig vært ganske sikker på helt siden 8. klasse. Jeg liker å ha alle muligheter åpne, sier Thea.

Dermed gjenstår det bare å velge retning innenfor studiespesialisering.

– Jeg er glad i samfunnsfag og økonomi, så det tipper nok mot SSØ. Men det er spennende å ha begge muligheter åpne enn så lenge.

– Følg hjertet

Rett kursvalg har siden 2001 bidratt til å utjevne søkertallene mellom yrkesfaglige og studieforberedende utdanningsprogram. I tillegg bidrar økt kunnskap til færre feilvalg.

– Aldri har vi hatt så mange elever hos oss under Rett kursvalg som i år og vi ser at dere velger blant hele bredden av utdanningsprogram, sier Robert Rognli.

– Søknadsfristen 1. mars blir en viktig dato for dere. Det er et viktig valg og jeg håper dere bruker dagen til å kjenne på hva som er riktig for dere. Følge hjertet og magefølelsen. Hva kan dere tenke dere å jobbe med resten av livet? avslutter rektor Robert Rognli.

Bilde fra åpningen av Rett kursvalg i Boligmappa Arena

Over 600 10. klassinger samlet i Boligmappa Arena tirsdag morgen.

Bilde fra RM på Rett kursvag

På restaurant- og matfag fikk 10. klassingene både prøve seg på kjøkkenet og teste resulatet.

Bilde fra RM på Rett kursvag