– Vinn-vinn for alle - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 16. okt. 2017
  • 01. des. 2017

– Vinn-vinn for alle

THVS-elever bidrar til barns utdanning i krigsherjede land ved å legge bort mobilen.

– Dette er veldig bra! Vi får med oss mer av undervisningen samtidig som vi hjelper andre. En vinn-vinn-situasjon for alle, sier Victoria Johansen og Emma Kristine Saga i 3STCØ.

Som eneste klasse på videregående skole i landet er Vg3-elevene i politikk og menneskerettigheter på THVS plukket ut til bidra til årets TV-aksjon gjennom appen HOLD. Når appen er lastet ned og aktivert samler elevene poeng når mobilen ikke er i bruk. For hvert 20. minutt mobilen er inaktiv gis ett poeng.

– Poengene elevene samler inn i løpet av denne uka kan veksles inn til skolemateriale til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan, forteller fylkesaksjonsleder Vibeke Ravndal i TV-aksjonen.

Ekstra motivasjon

TV-aksjonen 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Selve innsamlingsdagen er 22. oktober, men på THVS er Victoria og Emma Kristine allerede i gang med å samle poeng.

– Mobilbruk blir lett en dårlig vane. Det er egentlig helt sykt når en ser tall på hvor ofte en er inne på mobilen i løpet av en dag, sier elevene.

– At vi legger bort mobilen blir jo en fin ting for lærerne også. Selv om det egentlig ikke er lov med mobil i timene, så er det lett å snike den fram innimellom. Nå får vi en ekstra motivasjon til å legge den helt bort mens vi er på skolen, legger jentene til.

Viktig påminnelse

Denne uka får også resten av skolens elever en påminnelse om at langt ifra alle skoler i verden kan sammenliknes med de norske. Mandag ble installasjonen som forestiller et bombet klasserom full av kulehull plassert utenfor kantina i regi av UNICEF og TV-aksjonen.

Bilde av bombet klasserom i forbindelse med TV-aksjonen

– Klasserommet skal minne norske skoleelever på hvor heldige vi er som ha en skole å gå til og en mulighet til å få en utdannelse og bli det vi drømmer om. Det er 27 millioner barn i verden som ikke har den muligheten, forteller Ravndal.

Perspektiv

Elevene i politikk og menneskerettigheter er ikke i tvil om det er en viktig påminnelse.

– Vi kan gå på skolen hver dag uten å være redde for at det skal skje oss noe. Det er ikke alle som har det sånn. Det finnes unger som har opplevd grusomme ting og sånn skal det ikke være. Det setter ting i perspektiv, og vi tenker at vi kanskje ikke har det så ille selv om vi må stå opp litt tidlig på morgenen, avslutter Victoria Johansen og Emma Kristine Saga.

Fredag telles alle poengene opp og det blir klart hvor mange penner, fotballer og skolemateriell Victoria, Emma Kristine og resten av klassen har klart å samle inn.

Bilde av bombet klasserom i forbindelse med TV-aksjonen

Fylkesaksjonsleder Vibeke Ravndal, markedskoordinator Gunnar Stabell og Judith Wetteland i TV-aksjonen UNICEF oppfordrer THVS-elevene til å ta bilde i klasserommet å publisere på Instagram med #nrktvaksjonen og #thvs. Onsdag kårer de det beste bildet.