Brenner for godt lederskap - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 16. mar. 2017
  • 24. mai. 2017

Brenner for godt lederskap

Fredrik Aas og Erlend Ramberg delte ut lederskapspris under fylkesmessa for ungdomsbedrifter.

Mens de fleste ungdomsbedrifter avvikles etter endt skoleår på Vg2, har Vg3-elvene Fredrik Aas og Erlend Ramberg heller valgt å gå i motsatt retning. TPV UB, som i fjor deltok under NM, har blitt til aksjeselskap og fortsetter arbeidet med en applikasjon som skal erstatte håndterminalene i butikker. I tillegg har daglig leder Fredrik Aas fått med seg en annen daglig leder – Erlend Ramberg fra SVOS UB.

– For meg var det viktig å fortsette arbeidet med ungdomsbedrift også etter Vg2. Derfor har vi i TPV valgt å bruke både tid og penger på å bistå flere av årets ungdomsbedrifter på THVS, forteller Aas.

Sammen med Ramberg er han nå tilknyttet Ungt Entreprenørskap Alumni (UE Alumni) – en selvstendig ideell organisasjon for elever og studenter som har deltatt i Ungt Entreprenørskaps kjerneprogrammer.

– Vi ble begge kontaktet av UE Alumni og bestemte oss for å ta rollen sammen. Det har vi ikke angret på. Nå kjenner vi folk som har drevet ungdomsbedrift rundt i hele Norge.

Leder eller sjef?

Med solid erfaring som daglig leder i hver sin ungdomsbedrift på Vg2, og med et stort engasjement for godt lederskap, var det midt i blinken å få muligheten til å plukke ut to ledere under årets fylkesmesse som får lov til å delta på «Leder for en dag» og skygge en toppleder en hel arbeidsdag.

– Vi syns jo det var ekstra gøy å få dele ut en lederskapspris. Under fylkesmessa gikk vi rundt på standene og snakket med ungdomsbedriftene om blant annet deres tanker rundt det å være leder framfor sjef, forteller guttene.

Mye læring

Etter at avgjørelsen var tatt og de beste ledertalentene plukket ut, leste Aas og Ramberg selv opp begrunnelsen og delte ut prisen foran over 1.000 elever, lærere og dommere i Drammenshallen.

– Det er mye læring i det å stå på scenen og snakke foran så mange mennesker. For oss gir arbeidet i UE Alumni både god erfaring og mulighet til å bygge stadig større nettverk.

– Hva er deres kriterier for en god leder?

– Gode ledere tar seg tid til å bli kjent med medarbeiderne, lytter til andre og lar dem få jobbe med det de interesserer seg for og er gode til, sier Ramberg.

– En feil vi gjorde i TPV UB var at vi jobbet veldig mye med alt. En god leder sørger for å skaffe en oversikt over hva en virkelig trenger å få gjort, planlegge arbeidet og sysselsette folk riktig, legger Fredrik Aas til.

Etter Vg3 venter førstegangstjeneste på guttene. Det betyr mindre tid på entreprenørskapsarbeid.

– Vi er tilbudt jobb i det regionale styret UE Alumni og syns selvfølgelig det er positivt at jobben vi gjør blir lagt merke til. Men nå er det i militæret og videre jobb med TPV som gjelder, avslutter Fredrik Aas og Erlend Ramberg.

Bilde av Erelnd Ramberg og Fredrik Aas

Neste år venter militæret på Erlend Ramberg (t.v.) og Fredrik Aas, men de fortesetter jobben med TPV UB.