Elevene dekket til fest - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 06. apr. 2017
  • 24. mai. 2017

Elevene dekket til fest

9. klassingene fra Mesterfjellet skole fant seg godt til rette på kjøkkenet og i restauranten på THVS.

– Jeg visste ikke så mye om restaurant- og matfag fra før, men jeg syns det har gått veldig bra og det virker som om alle har det kjempegøy, sier Nicolay Arbo Høeg i 9A.

Så gøy har Nicolay hatt det med «Vi dekker til fest» på THVS at han lurer på om han blir nødt til å revurdere valg av utdanningsprogram når han om et drøyt år skal ta fatt på videregående skole.

– Jeg hadde egentlig tenkt å søke på studiespesialisering, men etter i dag har jeg blitt usikker. Nå får jeg buke Rett kursvalg i 10. klasse til å få enda mer informasjon før jeg bestemmer meg, forteller Nicolay.

Rekruttering

Onsdag og torsdag denne uka har elevene fra 9. trinn på Mesterfjellet skole fått oppleve hverdagen på restaurant- og matfag som en del av omdømme- og rekrutteringskonseptet «Vi dekker til fest». Sammen med THVS’ egne elever har de tryllet fram velsmakende fristelser som ovnsbakt salmalaks, svinenakke, lammepølse og sjokoladefondant.

– Elevene er så flinke! De er engasjerte, tar ting på sparket og er ikke redde for å ta i et tak. Det gjør meg veldig glad, sier Ziranka Høyvang i 2KSA.

Vg2-eleven ser utover restaurant Tigris. Ett bord er allerede ferdig dekket. På kjøkkenet nærmer trerettersmenyen seg serveringsklar og i baren står ferdigblandede alkokoholfrie drinker.

– 9. klassingene har blitt delt i ulike grupper og vår gruppe har vi hatt ansvar for borddekking. Vi har vist dem hvordan vi pleier å jobbe her oss, fortalt om ulike serveringsmetoder og snakket om viktigheten av god hygiene, forteller Zirinka.

Samarbeid

«Vi dekker til fest» har som mål å øke kunnskapen og rekrutteringen til utdanningsprogrammet restaurant- og matfag. Konseptet bygger på et systematisk samarbeid mellom skoler og bedrifter og kan vise til økte søkertall flere steder i landet. Lokalt i Vestfold samarbeider Vestfold fylkeskommune med Opplæringskontoret for restaurant- og matfag, Vestfoldkokkenes Mesterlaug og Kurs og Opplæringskontor for salgs- og matfagene.

– Dette er helt klart læring for oss også. I tillegg ser vi tydelig hvor mye vi kan selv også, forteller Zirinka.

Sammen med Ayla Green i 2MFA stortrives hun på restaurant- og matfag og kan absolutt anbefale utdanningsprogrammet til ungdomsskoleelever.

– Hvorfor har dere det så bra på RM?

– Her er det teamwork, samhold og veldig mye god mat, avslutter Ayla Green.


Vi dekker til fest

Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl