Emans maleri gjorde inntrykk på juryen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 24. apr. 2017
  • 14. aug. 2017

Emans maleri gjorde inntrykk på juryen

THVS-elev imponerte med delt 2. plass i konkurransen om Thor Heyerdahl-stipendet 2017.

– Tilbakemeldingene fra juryen gjør meg tryggere på meg selv og gir meg mer energi til å fortsette med malingen, forteller Eman Jamal Ahmed.

Fredag tok realfagseleven imot gratulasjoner fra daglig leder ved Thor Heyerdahl Institute Beate Bjørge. 2. plassen betyr også et stipend på 6.000 kroner. Penger Eman har planer om å bruke enten på sertifikat eller videre studier i Oslo.

– Vi fikk inn bidrag fra nesten alle Norges hjørner og med en stor bredde innen uttrykk og kommunikasjonsformer. Emans bidrag var et sterkt bilde med en personlig historie som virkelig gjorde innrykk på juryen. Hun har lykkes med å få den individuelle historien inn i det kollektive, sier Bjørge.

Mange ideer

Årets tema for Thor Heyerdahl-stipendet var «Kulturarv og identitet». Thor Heyerdahl Institute henvender seg til framtidige forskere og kreativ ungdom med mål om å øke bevisstheten deres rundt temaet kulturarv.

– Jeg hadde mange ideer til hva jeg skulle male, men det ble en soldat, forteller Eman.

I 9. klasse fikk hun for alvor opp øynene for malingen, men enn så lenge er det skolegang som kommer i første rekke. Soldatbildet prioriterte hun likevel å ferdigstille.

– Soldaten på bildet er sterk. Ingenting kan stoppe han. Flagget med spørsmålstegn illustrerer at han kan være fra hvor som helst i verden, mens blomstene symboliserer barn og samtidig frihet. Det er viktig for meg at bildene jeg maler har et budskap og at de berører.

Arkitektdrøm

Etter endt videregående skole drømmer Eman om å bli arkitekt. Vg2-eleven får med seg følgende oppfordring på veien fra Beate Bjørge:

– Bruk denne 2. plassen som en dytt videre. Tenk at du har gjort deg bemerket blant bidrag fra hele Norge og skilt deg ut med både tekst og bilde!

Slik beskriver Eman selv bildet hun sendte inn:

«En soldat som beskytter familien og verden. En soldat som kjemper for livet og frihet. Jeg er en soldat som er sterk nok til å bære hele verden på skuldrene mine. Jeg er en soldat, far og venn. Jeg skal skyte hver og en av dere. Dere som ikke er redd for å skyte barn. Dere som ødelegger hus. Dere som ikke har et varmt hjerte og dere som har stjålet smilene fra uskyldige barn».

«They gave their tomorrow for our today».

Bilde av stipend-banner