Fikk pangstarten de håpet på - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 28. jan. 2017
  • 21. mar. 2017

Fikk pangstarten de håpet på

Jentene i Dex-flex UB til topps i alle tre kategorier under skolemessa for ungdomsbedrifter.

– Nå er vi bare veldig glade! Vi hadde håpet på å gjøre det bra i kategorien «Beste utstilling», men det her hadde vi ikke forventet!

Det har nesten ikke gått helt opp for jentene bak Dex-flex UB at de kan slippe jubelen løs for tre av tre mulige førsteplasser. Samtidig legger ikke Amalie Svindal, Emeline Næss, Madelen Roe Antonsen, Julie Kolstad og Sevval Demir skjul på at det ligger mye jobb bak fredagens topplasseringer. Veien fra ideen om mobildeksel med refleks til et salgsklart produkt og en innbydende stand har vært lang.

– En starter fra ingenting og skal bygge opp alt fra bunnen. Da er det naturlig at det må legges ned en skikkelig innsats for å få til.

– Det plinger i ett sett på gruppechatten vår når vi ikke er på skolen. En god del av arbeidet må bare rett og slett gjøres hjemme.

Imponert jury

Under fredagens skolemesse konkurrerte totalt 14 ungdomsbedrifter om 1. og 2. plass i kategoriene «Beste utstilling», «Beste bedrift/idé» og «Beste salgs- og servicebedrift». Elevene kastet seg ut i det og imponerte både lærere og jury med kreative produkter, god kunnskap om markedet, salgsglød og serviceinnstilling.

– Vi som jobber med salg og service hver eneste dag vet hvor viktig dette er. Det er imponerende å se hvordan ungdomsbedriftene fyller alt av kriterier, og det har virkelig ikke vært lett for oss å kåre en vinner i kategorien «Beste salgs- og servicebedrift, sier leder av Larvik By Ole Martin Holthe.

Også entreprenørskapslærer Lena Nordby Jensen er full av lovord når messedagen, og elevens første ordentlige test utenfor klasserommet, skal oppsummeres.

– Jeg er kjempefornøyd med elevene og det de har fått til. I dag har de virkelig fått prøvd ut det vi har øvd på i timene. De har blitt trygge på det de skal si, fått mange positive tilbakemeldinger og ikke minst fått innspill på hva de kan jobbe med fram mot fylkesmessa, sier Nordby Jensen.

Forbedringer

14. mars arrangeres fylkesmesse for ungdomsbedrifter i Buskerud, Telemark og Vestfold. Mye finpussing gjenstår før jentene i Dex-flex UB og de andre ungdomsbedriftene på THVS er klare til å innta Drammenshallen.

– Først skal vi feire 1. plassene litt i helga og så starter jobben med forbedringer til fylkesmessa i mars. Vi har fått mange gode tips underveis og skal for eksempel gjøre noe med gulvet og lyset på standen vår.

Tilbakemeldingene på skolemesse har også gitt jentene tro på at det går an å utvide målgruppa for salget av mobildeksler.

– I dag selger vi mobildeksel som først og fremst er beregnet på ungdom, men vi ser nå at dette kan være noe også for litt eldre målgrupper. I tillegg bør vi nok tilby deksler som passer til flere ulike mobiltyper, sier jentegruppa.

– Blir lagt merke til!

Nå venter innovasjonscamp på Bakkenteigen med mulighet for å skaffe seg både erfaringer, råd og flere verdifulle premiepenger. Også under Åpen på skole på THVS onsdag 1. februar vil jentene være på plass å presentere Dex-flex UB.

– Alle de positive kommentarene har virkelig gitt oss troen på produktet vårt og motivasjon til å jobbe videre. Vil gleder oss!

Daglig leder Thomas Heggertveit i Ung Entreprenørskap Vestfold er ikke i tvil om at arbeidet med ungdomsbedrift er verdifullt – også uavhengig av topplasseringer.

– Én ting er at dere lærer hva som skal til for å starte en bedrift, men arbeidet er ikke minst lærerikt i forhold til fremtidige møter med arbeidslivet. Derfor ber jeg dere om én ting: Skriv det opp på CV-en deres. Det blir garantert lagt merke til!

 

Alle vinnerne:

«Beste utstilling»

1. plass: Dex-fex UB

2. plass: Stretchy UB

«Beste salgs- og servicebedrift»

1. plass: Dex-flex UB

2. plass: Trygg russ UB

«Beste bedrift/idé»

1. plass: Dex-flex UB

2. plass: Easy Clean UB


Skolemesse for ungdomsbedrifter på THVS

Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl