Filmet seg gjennom hele skolen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 13. feb. 2017
  • 07. apr. 2017

Filmet seg gjennom hele skolen

Simen, Marius og Ole Kristians videosnutter gir innblikk i skolehverdagen på THVS.

Det hele startet med et ønske om vekke interesse for Åpen skole gjennom blant annet å presentere alle skolens utdanningsprogram i korte videosnutter på Facebook. Tre elever fra medier og kommunikasjon tok utfordringen på strak arm, leverte med glans og fikk med seg noen verdifulle erfaringer på kjøpet.

– Jeg har hele tiden tenkt at vi har det så fint her på MK-basen, men vi oppdaget fort at det er mange som har mye spennende å vise fram. Verkstedene for eksempel – de hadde jeg aldri sett før. Det var interessant for oss å få et innblikk i hva som skjer på hele skolen, sier Ole Kristian Bredvei Eikenæs i 3MKA.

Se alle videsnuttene her

Sammen med klassekamerat Simen Sørhaug og Vg1-elev Marius Alstadsæter brukte han en hel skoledag, og vel så det, på å filme seg rundt i etasjene og snakke med elever fra alle utdanningsprogram.

– Oppgaven ga oss nye utfordringer. Rommene vi filmet i var veldig forskjellige og vi måtte jobbe etter hvordan hvert enkelt rom var bygd opp. Det gjelder å være åpen og å observere i forhold til blant annet lyssetting. Men skolen er stor og lys og er en fin kulisse, forteller Simen og Ole Kristian.

Bilde av Ole Kristian Bredvei Eikenæs og Simen Sørhaug.

Fange interessen

Dermed ble det noen hektiske dager for guttene, som ikke bare skulle filme, men også redigere og gjøre hele ti videosnutter publiseringsklare til skolens Facebook-side som en del av nedtellingen til Åpen skole.

– Vi hadde lite tid til planlegging og også begrenset tid til redigering. Heldigvis har vi hatt et liknende prosjekt tidligere og vi føler at vi er trygge på hva som skal til for å lage en fullverdig film som både er variert og informativ, forteller Vg3-elevene.

– Hvordan har dere tenkt for å treffe målgruppen?

– For å treffe ungdom tenker vi at det bør være kort og samtidig variert i forhold til utsnitt og klipping. Vi var bevisst på at vi i hver eneste film var tidlig ute med å vise hva som skjer på avdelingen. Det er ikke mange sekundene en har på seg til å fange interessen på Facebook.

– I tillegg mener vi at det var veldig fornuftig å bruke elever til å fortelle om skolehverdagen framfor at en voksen skulle informere om tilbudet. Elevene gir en annen troverdighet overfor målgruppen som er på samme alder.

Motivasjon

De siste ukene har guttenes videosnutter blitt sett, likt og delt langt utenfor skolens grenser. 

– Vi møtte flere på Åpen skole som hadde sett videoene og lurte på hvem som hadde laget dem. Det er gøy når en får direkte tilbakemeldinger. Det er med på å øk motivasjonen!

For avgangselevene på medier og kommunikasjon, som har startet eget firma sammen, har prosjektet gitt nyttig lærdom å ta med seg videre.

– Vi føler at vi lyktes med å få fram det budskapet vi ønsket. Samtidig er det jo sånn at en selv er sin største kritiker og en ser alltid ting i etterkant som en kunne gjort annerledes. Men det tar vi med oss videre og tenker at det er læring i det også.

Ærlige svar

1. mars er søknadsfristen til videregående opplæring, og selv om Simen og Ole Kristian selv aldri var i tvil om sitt eget valg så håper de videosnuttene kan bidra til å gi 10. klassingene et lite innblikk i hva som venter etter ungdomsskolen.

– Har dere noen gode råd til ungdomsskoleelever som ikke er like sikre på fremtiden på videregående skole som dere?

– Snakk med elever som går på videregående allerede. Det syns iallfall jeg gjorde valget enda lettere. Det gir en trygghet fordi du vet at svarene er ærlige, sier Ole Kristian.

– Kjenn på hva du interesserer deg for. Det kommer til å gjøre det lettere å lære. Og ikke følg alle vennene dine. Du kommer til å få deg nye venner selv om den første uka kan være ganske ensom. Det gjelder å pushe seg til å bli kjent med andre, legger Simen til.

Selv har guttene nå staket ut veien videre for neste skoleår. Mens Ole Kristian har planer om å studere digital markedsføring, vil Simen ta et år på bibelskole før han ønsker å satse for fullt innenfor film.

– Så dere har ikke fått nok av film etter tre år?

– Absolutt ikke. Årene på medier og kommunikasjon har heller gitt oss troen på at det er mulig å satse på film hvis en virkelig vil. Det er mye hardt arbeid og en skal ha sterk vilje, men det funker!