Full fart på restaurant- og matfag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 04. apr. 2017
  • 24. mai. 2017

Full fart på restaurant- og matfag

Elevene sørger for skikkelig påskestemning med påskebuffet og påskemarsipan.

Lukten av lammestek fyller kjøkkenet, de fløtegratinerte potetene nærmer seg ferdigstekte og grønnsakene er kuttet. Denne uka står oppgavene i kø for elevene på restaurant- og matfag.

– I dag inviterer Vg1-elevene til påskebuffet med blant annet avdelingsleder, gymlærer, rådgiver og miljøarbeider. Totalt blir vi 20 personer til bords, forteller lærer Marianne Skinmo.

På påskemenyen står lammestek, ovnsbakt ørret, fløtegratinerte poteter, rotgrønnsaker, eggeretter og flere kaker og desserter.

Bilde fra restaurant- og matfag

– I tillegg mattilberedelser og borddekking har elevene sørget for mat til elevene på leksehjelpen. Det er noe vi gjør hver tirsdag og i dag er det tomatsuppe med makaroni og hjemmebakt brød som serveres, sier Skinmo.

Besøk av 9. klassinger

Mens Vg1-elevene er i full sving med påskebuffet og mat til elevene på leksehjelpen, forbereder Vg2-elevene seg på å ta imot 9. klassingene fra Mesterfjellet skole til onsdagens «Vi dekker til fest» - et samarbeid mellom Vestfold fylkeskommune, Opplæringskontoret for restaurant- og matfag, Vestfoldkokkenes Mesterlaug og Kurs og Opplæringskontor for salgs- og matfagene.

– Formålet med «Vi dekker til fest» er blant annet å fremme utdanningsmulighetene innenfor restaurant- og matfagene og samtidig synliggjøre læreplanmålene våre. På den måten ønsker vi å øke kunnskapen om og rekrutteringen til utdanningsprogrammet, forteller avdelingsleder ved restaurant- og matfag Sten Vidar Johannesen.

Onsdag får 9. klassingene være med på blant annet pølseproduksjon, borddekking, blomsteroppsetting og miksing av alkoholfrie drinker når elevene deles inn i servitør-, forrett-, pølsemaker-, hovedrett- og dessertgrupper.

Sjokoladevarianter

Og for dem som trenger litt ekstra hjelp for å komme i påskestemning: Onsdag fylles kaffebaren opp med påskemarsipan i ulike varianter.

– Det blir marsipan med blant annet mørk sjokolade, hvit sjokolade og dumle-sjokolade. Det er bare å ta turen til kaffebaren etter lunsj, forteller Rebecca Reiersøl Rambo og Bjørnar Engen i 1RMA.

Bilde fra restaurant- og matfag

Bilde fra restaurant- og matfag

Bilde fra restaurant- og matfag

Bilde fra restaurant- og matfag