Full fart til siste skoledag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 16. jun. 2017
  • 10. okt. 2017

Full fart til siste skoledag

Innovasjon, motivasjon og fremtidige jobbutsikter på timeplanen for elevene på Vg1 og Vg2.

Siste ordinære undervisningsøkt er avsluttet og alle eksamensbesvarelser er levert, men skoleåret 2016/2017 er ikke over riktig ennå. Med foredrag og ulike aktiviteter får elevene litt ekstra påfyll på vei inn i full sommerferiemodus.

– Vi ønsker å gi elevene noen interessante og innholdsrike dager med et litt annet innhold enn det de er vant til, forteller studierektor for studieforberedende utdanningsprogram Trude Cecilie Hasle.

Topp 5

Mens Vg1-elevene ved studieforberedende utdanningsprogram torsdag var samlet til aktivitetsdag i Bøkeskogen i regi av idrettsfagsavdelingen, fikk Vg2-elevene testet seg på innovasjon og kreativ tenking i regi av Ungt Entreprenørskap.

I to dager har elevene jobbet i grupper med oppgaven «Larvik – fremtidens by». Hva skal til for at dere skal få lyst til å bo i Larvik om 10 år?

– Dette bør være et tema som berører ungdommen og at de vil mene noe om hva som skal til for at de faktisk har lyst til å reise tilbake til Larvik igjen, sa Thomas Heggertveit i Ungt Entreprenørskap Vestfold rett etter at startskuddet hadde gått torsdag formiddag.

Bilde fra innovasjonscamp i Boligmappa Arena

Og han fikk det som han ønsket seg. Fredag ettermiddag sto fem grupper igjen i superfinalen da hele 10.000 premiekroner skulle deles ut.

– Vi hadde håpet på topp 5, men at vi skulle gå helt til topps hadde vi ikke regnet med. Det var kjempegøy, sier Jørgen Haga, Steven Berggren, Ingunn Larsen, Helene Sæves Jacobsen i 2IDB.

Med sine ulike rabattordninger til studenter og idé om en agronomhøyskole og økologisk drift, imponerte idrettselevene juryen bestående av Ole Martin Holthe fra Larvik by, Gillian Hockly fra Larvik kommune, Jan Erling Kvisvik fra Larvikbanken og Anne Therese Anvik fra Larvik kommune.

 – Det var tett i toppen, men vinnergruppa har tatt tak i et dagsaktuelt tema med klima- og miljøutfordringer. De har også tatt tak i lokale forhold. Gruppa framsto med engasjement og godt samhold og juryen lot seg begeistre, oppsummerte juryens Ole Martin Holthe.

Frykt

Nettopp engasjement, og ikke minst motivasjon, gikk også igjen i Kon-Tiki der Vg1-elevene var samlet for å høre mental trener og innsatsleder i politiet Per Eftang snakke om motivasjon, mål, mestring og redsel for å feile.

– Hvis dere vil utvikle dere, så må dere akseptere at det er helt nødvendig å feile på veien mot å lykkes. Men dere må ikke la frykten for å feile styre valgene deres. Dere er ikke noe mindre verdt som menneske selv om dere feiler. Det er alltid noen som vil være glade i dere likevel, sa Eftang, som også presiserte hvor viktig det er med innsatsvilje.

– Dere må være villige til å gå hele veien som trengs for å nå målene deres. Derfor er det også avgjørende at målene dere setter dere virkelig betyr noe for dere. Ta ansvar for dere selv, men også for hvordan dere behandler de rundt dere, rådet Eftang.

Rett på sak

Innsatsledernes direkte tilnærming ble tatt godt imot blant elevene i salen. Tor Martin Odberg i 1STB la ikke skjul på at han hadde håpet på et foredrag som ga han skikkelig bakoversveis. Han ble ikke skuffet.

– Jeg fikk skikkelig gåsehud! Han var rett på sak, kjørte på og ga oss stoffet på en fin og effektiv måte. I tillegg var han opptatt av å få kontakt med oss som satt i salen selv om vi er unge, sier Odberg.

Bilde fra foredrag med Per Eftang

For Vg1-eleven, som har planer om å bli sivilingeniør, er motivasjon og mål langt ifra kun fine ord.

– Hva er det som motiverer deg?

– Jeg blir motivert av akkurat sånne som Per Eftang. En som kommer hit for å inspirere oss unge og for å dele av sin motivasjon.

Etter lunsj ventet NAV på Odberg og resten av Vg1-elevene i Kon-Tiki. Med foredraget «Alfred til Abax og forbi. Arbeidsmarkedet i Larvik før, nå og framover» sørger NAVs veiledere Helene Eriksen og Kjetil Espeseth for å gi elevene et verdifullt innblikk i arbeidsmarkedet.

– Ved å bruke disse siste dagene til faglig påfyll håper vi at elevene går inn i ferien og etter hvert et nytt skoleår med motivasjon og inspirasjon, avslutter Trude Cecilie Hasle.

Bilde fra aktivitetsdag på Lovisenlund

Mye latter og konkurranseinstinkt da Vg1-elevene møttes til aktivitetsdag på Lovisenlund torsdag.