Gjør en forskjell for de eldre - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Foto: Randi Palmgren Heimstad
  • 08. jun. 2017
  • 10. okt. 2017

Gjør en forskjell for de eldre

Stadig flere kaster seg på livsgledebølgen. På THVS blir det fullt trøkk også neste skoleår.

– Livsglede-elevene har fortsatt med sin strålende innsats for de eldre i Larvik dette halvåret, og vi fortsetter arbeidet etter sommerferien, sier livsgledekoordinator Randi P. Heimstad.

Det har vært et halvår fullt av aktiviteter for Larviks eldre. Takket være Livsglede for Eldre-elevene fra helse- og oppvekstfag har tilbudet vært både variert og innholdsrikt.

Bilde fra Livsglede for eldre– Vi startet i januar med velværedag med tre retters middag og deilig spa. Her fikk vi god hjelp fra elevene på restaurant- og matfag til å lage en formiddag som de eldre sent vil glemme, forteller Heimstad.

Deretter har det gått slag i slag utover våren med påskeaktiviteter, barnehagebesøk, seniorball, hyggekvelder og turer i Bøkeskogen og Brunlanes.

– I april inviterte vi til aktivitetsdag på THVS med bowling, dart og rullatorstafett. Sverigeturen, som i år ble arrangert for tredje gang, ble også tatt godt imot blant de eldre i Larvik og Stavern.

Livsgledekommune

Etter flere år med stort livsgledefokus på THVS, gleder Heimstad seg over at stadig flere nå ønsker å bidra til å gi eldre en god og meningsfylt hverdag.

– Vi er veldig glade for at Larvik kommune fra høsten blir en livsgledekommune. Det betyr blant annet at kommunens sykehjem etterhvert blir sertifisert som livsgledehjem, forteller livsgledekoordinatoren, og legger til:

– Det blir stadig flere livsgledebarnehager og fra høsten blir Hedrum ungdomsskole Livsgledeskole med valgfaget Innsats for andre.

Verdifulle bidrag

De nye tilskuddene lover godt for arbeidet framover. I tillegg sørger generøse bidrag, både i form av penger og andre gaver, for at aktivitetsnivået kan opprettholdes på THVS også neste skoleår.

– Vi er så heldige at vi har flere lokale aktører som Torstrand Blomster, Bakers og Meny Øya som sponser oss med blomster og kaker til forskjellige arrangementer. Vårens gave på 75.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB kommer naturligvis også godt med i elevenes arbeid med å gjøre en forskjell for Larviks eldre, avslutter Randi P. Heimstad.

Bilde fra Livsglede for eldre

Klar for Sverige-tur med Nanset og Tårngården eldresenter.

Bilde fra Livsglede for eldre

På hvitveistur i Bøkeskogen.

Bilde fra Livsglede for eldre

Lunsj på Fredriksten festning i Halden på vei til Sverige.

Bilde fra Livsglede for eldre

Aktivitetsdag på Thor Heyerdahl vgs. på tvers av generasjoner.

Bilde fra Livsglede for eldre

Rullatorstafett er spennende for både liten og stor. Konkurranseinstinktet er det heller ingenting å si på.