Gjør teorien mer praktisk - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 22. aug. 2017
  • 19. okt. 2017

Gjør teorien mer praktisk

Transport og logistikkelevene starter skoleåret med splitter nytt fjernstyrt utstyr.

Takket være tilskudd fra Opplæringskontoret Industrilærling Telemark & Vestfold får Vg2-elevene muligheten til å jobbe mer praktisk – også i klasseromsundervisningen.

– Transport og logistikk er et praktisk fag, men det er ikke alltid vi har anledning til å ha opplæringen ute. Derfor er det en god løsning for oss å bruke det nye utstyret og gjøre teorien litt mer praktisk, sier avdelingsleder Arne Dag Torssønn Ous.

Begrepstrening

Mandag fikk de ferske Vg2-elevene Fredrik Skogsrud og Dani Fossum i 2TLA ta en nærmere titt på den nyinnkjøpte fjernstyrte gaffeltrucken og trekkvogna med tralle.

– Vi kan bruke utstyret til å lære om svingradius, lastesikring og lærerne kan peke på ting på bilen og trucken, - si hva det heter og hva funksjonen er forteller Fredrik.

Lærerne Stein Håkon Gundersen og Mette Broen nikker enig.

– I tillegg til å gi elevene en følelse av hvordan det er å bruke utstyret, får de jobbet med ulike begreper. Det gir oss lærerne mulighet til å vise det vi gjennomgår i teorien i praksis og forhåpentligvis bidra til å gjøre teorien litt mindre tørr, sier Mette Broen.