Håper på økt rekruttering - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 08. sep. 2017
  • 19. okt. 2017

Håper på økt rekruttering

Over 1.400 ungdomsskoleelever er klare for Bygg Camp på THVS.

12. oktober åpner THVS dørene for Vestfolds 10. klassinger. I tillegg til ulike opplæringskontor og bedrifter og leverandører innen bygg- og anlegg, elektro, transport, logistikk salg og service, bidrar flere av skolens avdelinger til gjennomføring av det store rekrutterings- og profileringsarrangement.

– Det er positivt for oss at både pedagogiske- og ikke-pedagogiske avdelinger samarbeider. Vi ser at dette helt klart er nyttig læring for elevene som deltar, forteller avdelingsleder Espen Schanche på bygg- og anleggsteknikk.

«Alle» bidrar

For når over 1.400 ungdomsskoleelever inviteres inn til en hel dag i byggfagenes tegn er det mange brikker som må være på plass. Mens skolens egne byggfagelever vil stå for guidingen mellom de ulike stasjonene, er elevene på service og samferdsel involvert i registrering og vakthold. Elevene ved musikk og dans bidrar med underholdning og fremvisning av arbeidsklær. I tillegg dokumenteres hele arrangementet av elever på medier og kommunikasjon som vil filme, intervjue og fotografere.

– Målet med Bygg Camp er rekruttering primært til byggfagene. For oss på THVS vil arrangementet sannsynligvis bety en økt søking ikke bare til byggfag, men også til yrkesfag generelt. Færder vgs. melder om økt interesse for skolen etter at de arrangerte Bygg Camp i fjor høst, sier Schanche.  

Styrker samarbeidet

Bygg Camp er et samarbeid mellom flere opplæringskontor, og videregående skoler og bedrifter og leverandører innen bygg- og anlegg, elektro, transport, logistikk salg og service. Målgruppen er ungdomsskoleelever samt Vg1- og Vg2-elever. Totalt vil 20-25 lokale bedrifter og leverandører være presentert med stands på THVS 12. oktober. Opplæringskontorenes rolle er også helt sentral i arrangementet.

– Skolen er avhengige av opplæringskontorene for å få elever ut i lærebedrift. Å ha slike arrangementer som Bygg Camp styrker båndene mellom skole og opplæringskontor. Samtidig vil bedriftenes deltagelse denne dagen bidra å styrke samarbeidet mellom skolen og bedriftene. Vi håper Bygg Camp vil gi synergier ut over byggfagene, avslutter Espen Schanche.

Etter første oppstartmøte på THVS kunne representantene for Bygg Camp konstatere at arrangementet er i ferd med å ta form.

– Det er ingen tvil om at skolen er godt i gang med planleggingen allerede. Alt ligger til rette for at vi skal få en topp dag 12. oktober, sier Trygve Larsen i Bygg Camp.

Les mer om Bygg Camp