Har styrket karriereveiledningen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 07. apr. 2017
  • 24. mai. 2017

Har styrket karriereveiledningen

Årshjul for karriereveiledning gir elevene høyere valgkompetanse enn tidligere.

Lørdag 15. april er Samordna opptaks siste frist for å søke høyere utdanning i Norge. Takket være elevtjenestens økte fokus på karriereveiledning, står elevene bedre rustet enn noen gang til å ta et godt gjennomtenkt valg.

– Frafallet i høyere utdanning er skremmende høyt. En av grunnene er at elevene ikke har nok kunnskap om hva det vil si å være student. Det var vi nødt til å gjøre noe med, forteller leder av elevtjenesten Bernhard Grøtan.

Tidligere tall fra elevundersøkelsen viste at heller ikke elevene var fornøyd med veiledningen de fikk i videregående skole.

– Vi skal ikke mer enn to år tilbake før det var stor misnøye blant elevene når det gjaldt karriereveiledning. Tallene i elevundersøkelsen var røde og vi måtte begynne å jobbe på en annen måte, sier Grøtan.

Fastsatte møtepunkt

Med samtaler struktur, systematikk og ikke minst det solide kartleggingsverktøyet WIE (Work Interest Explorer), har røde tall blitt snudd til grønne i årets elevundersøkelse.

– WIE er et verktøy som har vært brukt på karrieresenteret i flere år. Men suksessfaktoren vår er først og fremst måten veiledningen er satt i system på. Vi har laget et årshjul med fem fastsatte møtepunkt i løpet av skoleåret. Det er denne pakken på karriereveiledning som er et nytt element her på skolen, forteller avdelingslederen.

Åpent i påskeuka

Skoleåret 2016/2017 er det nærmere 450 avgangselever ved THVS. For dem som skal søke høyere utdanning neste skoleår, nærmer søknadsfristen 15. april seg med stormskritt.

– Fordi årets søknadsfrist faller i påskeferien, har vi på elevtjenesten valgt å ha rådgivere tilgjengelige mandag og tirsdag i påskeuka – altså 10. og 11. april. Vi holder dørene åpne fra klokka 08.00 til 15.30 begge dager, og oppfordrer alle Vg3-elever med spørsmål til skolevalget om å ta kontakt med oss, avslutter Bernhard Grøtan.