I dag står Nikolai for fredagsunderholdningen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Stine Indahl; Foto: TV2
  • 17. mar. 2017
  • 24. mai. 2017

I dag står Nikolai for fredagsunderholdningen

Kjemper om semifinaleplass i Norske Talenter med trommesett, xylofon og humor.

I forrige uke tok han Bølgen-publikummet med storm med sin fremføring av Czardas på xylofon. I dag er det dommerkvartetten Bjarne Brøndbo, Linn Skåber, Suleman Malik og Mia Gundersen som må overbevises for å sikre avansement i TV2s talentkonkurranse Norske Talenter.

– Etter dommerutvelgelsen, som vises på TV fredag, gikk jeg vite at innslaget mitt var det eneste dommerne hadde ledd av den dagen. Hvis jeg i tillegg klarer å få de hjemme i sofaen til å le, så er jo det det aller beste, sier Nikolai Lysnes.

Bilde av Nikolai Lysnes i BølgenTHVS-eleven går nå siste året på musikklinja og kan se tilbake på tre suksessfulle elevforestillinger i Bølgen. Under årets forestilling 10denes beste fikk han for alvor oppleve publikums fascinasjon for xylofonen.

– Under første audition på Norske Talenter spilte jeg kun trommesett. Da jeg fikk høre at det var mange gode trommiser med i konkurransen, tenkte jeg at jeg kunne ha en fordel hvis jeg også trakk inn xylofon, forteller Vg3-eleven.

Det lille ekstra

I kveld er derfor både trommer og xylofon på plass på scenen – sammen med en god porsjon humor.

– Alle som deltar i Norske Talenter har et talent. Derfor gjelder det å finne det lille ekstra som gjør at en skiller seg ut i fra de andre. Jeg valgte humor og underholdningsverdi.

– Hvordan klarer du å lokke fram latteren med xylofon?

– En oppdager fort hva folk ler av. Da jeg skulle fremføre Czardas i Bølgen bestemte jeg meg for å gjøre litt mer show ut av det enn vi gjorde under forestillingen Movements to år tidligere. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få en sånn respons fra publikum, forteller Nikolai og legger til:

– Det å finne ut av hva folk liker er lærdom i seg selv. Nå har jeg prøvd å samle det jeg vet at folk syns er morsomt.

Nervøs

18-åringen legger ikke skjul på deltagelsen i Norske Talenter har fremkalt en annen type nervøsitet enn han har kjent på tidligere.

– Det er to helt forskjellige følelser å spille i Bølgen og å stå foran dommere på en audition. I Bølgen føler jeg at jeg kjenner «alle» i salen, mens på audition blir jeg mer nervøs. Det er en ny type nervøsitet som jeg ikke har kjent noe særlig på tidligere. Bare det å ikke vite om det du sier eller fremfører blir vist på TV, gir en følelse av ikke å ha kontroll.

I kveld sitter han klar foran TV-skjermen når dommen om semifinaledeltagelse faller. Men uansett utfall av Norske Talenter: Nikolai kommer ikke til å gi opp musikken.

– Det neste året skal jeg bruke til å øve sånn at jeg blir skikkelig god og forhåpentligvis kommer inn på studiet rytmisk musikk på Universitetet i Agder.

– Jeg har bestemt meg for at jeg skal leve av musikken. Nå gjelder det bare å finne ut av hvordan, avslutter Nikolai Lysnes.