I kveld går startskuddet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 26. apr. 2017
  • 14. aug. 2017

I kveld går startskuddet

270 avgangselever samles til vrengekro i bakgården for å markere starten på årets russefeiring.

– Vi føler at årets russekull på THVS har et veldig godt samhold og i kveld gleder vi oss til å være sammen på tvers av busser og vaner. Det er ikke så ofte vi får den anledningen ellers.

Det sier Vig3-elevene Gustas Doxas, Lavrans Tufte, Amalie Aarud, Martine Holt og Venera Bezeraj. Sola skinner over bakgården på THVS og to av bussene har allerede tatt oppstilling. Totalt skal tre busser og fem vaner være på plass når vrengekroa starter klokka seks.

– Russen har selv planlagt som skal skje i ettermiddag og kveld, men vi har heldigvis fått hjelp av et eventbyrå til ting som gjerder, toaletter, vakter og alkoholservering, forteller festsjef Amalie Aarud.

Trygge omgivelser

Etter endt skoledag fyres grillene opp, russen skal døpes og russebuksene vrenges.

– Vi er glade for å arrangere vrengekroa her i trygge omgivelser i bakgården, og syns det er hyggelig at skolen gir oss den muligheten og i tillegg inviterer til frokost i morgen tidlig.

På tross av flere negative avisoverskrifter i det siste, syns elevene selv at Larvik-russen har oppført seg bra så langt.

– Det er lett å kritisere russen for bråk og alkohol, men vi har fått veldig lite klager. Politiet har også gitt oss skryt for at vi er en fin gjeng som det går an å samarbeide med.

Flere russetreff

Torsdag venter altså russefrokost i kantina på THVS, til helga møtes russen i Bø i Telemark og 5. – 7. mai er det klart for det store landstreffet i Stavanger.

– Det blir flere treff framover og vi tror det kommer til å gå veldig greit. Vi kommer vel egentlig bare til å fortsette russetida som før også etter kveldens vrengekro, avslutter Gustas Doksas, Lavrans Tufte, Amalie Aarud, Martine Holt og Venera Bezeraj.