I rute til eksamen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 11. mai. 2017
  • 14. aug. 2017

I rute til eksamen

Musikkelevene på Vg3 inviterte til eksamenskonsert i Larvik kirke. 18. og 19. mai braker det løs for alvor.

– Elevene holder et høyt nivå og jeg føler at de er godt i rute før eksamen neste uke, oppsummerer musikklærer Siri Andersen.

Applausen har nettopp lagt seg i Larvik kirke etter at 14 spente avgangselever ved musikklinja har presentert en smakebit på hva som skal framføres på eksamen.

– På selve eksamensdagen har vi 20 minutter hver. Jeg skal fremføre fem sanger som jeg har jobbet med i årene på THVS, forteller Nora Christiansen.

Åpent for publikum

Sangerne skal først i ilden med sin eksamen 18. mai, mens instrumentalistene går på scenen i Kon-Tiki dagen etter.

– Det blir mange fine konserter neste uke og de fleste er åpne for publikum, sier Siri Andersen.

Onsdag hadde Vg3-elevene valgt ut ett nummer fra eksamensrepertoaret. Det startet rolig med Kristoffer Hognestads framføring av Chopins «Nocturne» på piano. Deretter gikk det slag i slag med både gitar, sang, trommer og fløyte.

Bilde av Nora Marie Lia på THVS under musikklinjas konsert i Larvik kirke– Jeg syns egentlig vi ligger godt an alle sammen, forteller Nora, som sang Ellemelles «Om du har sagt farvel».

På eksamensdagen har Vg3-eleven ytterligere fire sanger på repertoaret.

– Sangene er valgt ut i samarbeid med lærerne og jeg har endt opp med sanger som betyr mye for meg.

Mye følelser

Avgangseleven innrømmer at det er mye følelser inne i bildet når det skal settes karakterer på sangprestasjonene. Særlig i starten.

– Jeg fikk sjokk på Vg1. Jeg var nok ikke helt forberedt på hva som ventet meg. Sang er personlig, og når vi skulle få karakter ble det enda mer personlig, minnes Nora.

Etter snart tre år på musikklinja er hun imidlertid ikke i tvil om hun valgte riktig utdanningsprogram etter endt ungdomsskole.

– Det var absolutt et riktig valg! Musikklinja har formet meg til den personen jeg er i dag. Jeg har fått mulighet til å utfolde meg kreativt – ikke bare med sangen, men også med instrumenter.

Respekt og toleranse

Hun trekker fram det gode samarbeidet på avdelingen som en nøkkel til trivsel og utvikling.

– Vi lærer mye om samarbeid, respekt og toleranse. Det er viktig for oss at alle skal få si sin mening.

Også lærerne kan se tilbake på tre innholdsrike år.

– For oss lærere har det vært spennende å følge elevenes utvikling fra Vg1 og fram til i dag. Vi er heldige som kommer så tett på elevene og får muligheten til å bli så godt kjent med elevene, sier Siri Andersen.

Nå gjenstår den aller siste finpussingen før den endelige eksamensdommen faller i Kon-Tiki 18. og 19. mai.


Eksamenskonsert i Larvik kirke

Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl