Innsamlingsrekord for Operasjon Peru! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Foto: Kristian Støen
  • 26. jan. 2017
  • 21. mar. 2017

Innsamlingsrekord for Operasjon Peru!

Overrakte sjekken på 927.901 kroner til barnehjemmet og skolen i Monsefú.

– Dette er rekord! Vi har aldri klart å samle inn så mye penger i løpet av ett år tidligere, sier en strålende fornøyd Ingjerd Beate Nyhus Larsen.

Torsdag kunne elever fra Melsom, Re, Holmestrand og Thor Heyerdahl videregående skoler overrekke den generøse gaven Maite Vizcarra - kona til grunnlegger av barnehjemmet Dag Petter Svendsen.

– Jeg håper at det endelige tallet vil runde av en million kroner etter blant annet konserten som skal arrangeres på Sanden i morgen. Det er det store målet, sier leder av Peru-komiteen Jenny Myrland Johansen.

Roser komiteen

Både Jenny og resten av komiteen høster velfortjent ros for all innsatsen de har lagt ned dette skoleåret.

– Elevene har jobbet hardt både før, under og ikke minst etter selve innsamlingsdagen. Det har vært mye etterarbeid for komiteen for å skaffe seg oversikt over alle bidragene som har kommet inn både i bøsser og gjennom ulike overføringer, forteller Nyhus Larsen.

Med 927.901 kroner på konto er nok ett år med drift av barnehjemmet og skolen i Monsefú sikret.

– Innsamlingspengene sikrer drift i ett år av gangen. Uten bidragene fra de videregående skolene i Vestfold hadde det ikke gått rundt. Heldigvis har det gått bra i 23 år, og i år kan vi altså glede oss over en rekordstor sluttsum.

Holde gløden oppe

Nå håper koordinatoren for Operasjon Peru at den gode trenden fortsetter inn i neste skoleår.

– Jeg regner med at vi får beholde to-tre av elevene fra årets komité og det er viktig for kontinuiteten. Og så gjelder det å få inn nye elever inn i komiteen som er genuint interessert i å gjøre en god jobb.

– Hvilke tanker og mål har du for innsamlingsarbeidet framover?

– Det er viktig å opprettholde gløden. Vi må jobbe for å gi elevene så mye informasjon at de syns det er motiverende å jobbe med innsamlingen, sier Nyhus Larsen og legger til:

– Elevene må ikke glemme at våre innsamlingsaksjoner har gitt veldig mange barn et mer verdig liv. De er virkelig med på å utgjøre en forskjell!

 

Østlands-Posten: Denne hjelpen redder liv

Bilde fra overrekkelsen av sjekken til Prosjekt Peru