Internasjonal dag på THVS torsdag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 26. apr. 2017
  • 14. aug. 2017

Internasjonal dag på THVS torsdag

Kombinasjonsklassen inviterer medelever og ansatte til å bli kjent med deres kulturer og tradisjoner.

– Denne dagen blir en del av kombinasjonsklassens bidrag til den flerkulturelle skolen som vi er så stolte av å være en del av. Håpet er at arrangementet kan bli en tradisjon og et samarbeidsprosjekt for flere avdelinger på skolen, forteller Kari Brekke Nilsen i kombinasjonsklassen. 

Torsdag 27. april rigger elevene opp hele tolv stands i 1. etasje der de skal presentere sin egen kultur med blant annet klær, mat, språk og dans. I tillegg inviteres elever og ansatte til Kon-Tiki der Kjell Østby og miljøarbeider Abdul-Ilah Karim Ahmad skal snakke om blant annet flytteprosess, inkludering og det å være en del av et fargerikt fellesskap.

– Forhåpentligvis vil dette kunne bidra til å ufarliggjøre ulikhetene, sier Brekke Nilsen.

Bli kjent

For elevene i kombinasjonsklassen har de siste ukene blitt brukt til å forberede presentasjoner av egne hjemland. Gleden over å få vise fram hva som kjennetegner sin egen kultur er stor blant elevene som håper torsdagen vil gjøre det litt enklere å bli kjent med flere elever utenfor kombinasjonsklassen.

– Kanskje er noen litt redde fordi vi kommer fra en annen kultur og språket gjør barrieren større. I tillegg til at det er lett å bli sjenert når alt er ukjent. Forhåpentligvis blir det litt enklere å prate sammen i framtida, sier Mohammad Rasul.

Bilde fra forberedelser til internasjonal dag

Sammen med sine medelever fra Afghanistan er Mohammad i full gang med å forberede torsdagens stand. Her det bilder fra hovedstaden Kabul og andre afghanske byer. De viser fram nasjonaldrakter, kart og tradisjoner.

– Vi har blitt enige om hva som er viktig informasjon og hva vi skal fortelle om når vi får besøk på standen. Vi gleder oss!

Fristende smaksprøver

En annen som gleder seg til internasjonal dag er Shamaz Tesfhans fra Eritrea.

– Planen er at vi skal fortelle om Eritrea og hvem vi er. Når vi forteller om oss selv kan vi bli kjent og integreres. Hos oss blir det også smaksprøver av mat som er typisk for Eritrea, forteller Shamaz.

I tillegg til å øke kunnskapen om kultur og tradisjoner, håper elevene at dagen kan føre til at det knyttes flere vennskapsbånd.

– Det er ikke alltid så lett å få kontakt med de norske elevene. Jeg håper at vi kan bli bedre kjent. For oss er norske venner også en stor fordel for å lære oss språket. Vi snakker mye syrisk både hjemme og på skolen, og norske venner kunne absolutt hjulpet oss med å bli flinkere på norsk, sier Mona Altinawi.

Fra klokka 10.00 torsdag formiddag er både Mona og alle de andre elevene fra kombinasjonsklassen på plass i 1. etasje. De gleder seg til å bli bedre kjent med både elever og ansatte!

Østlands-Posten: Lærte å sette på hijab

Bilde fra forberedelser til internasjonal dag

Bilde fra forberedelser til internasjonal dag

Bilde fra forberedelser til internasjonal dag

Bilde fra forberedelser til internasjonal dag

Bilde fra forberedelser til internasjonal dag

Bilde fra forberedelser til internasjonal dag