Klar – ferdig – søk! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 01. feb. 2017
  • 21. mar. 2017

Klar – ferdig – søk!

Albiana Sadrija i 3STBØ føler seg trygg på veien videre – nå er søknaden sendt.

I dag åpnet Samordna opptak for å søke studieplass ved universiteter og høyskoler for skoleåret 2017/2018.

– Hvorfor går det ikke an å søke nå? Det skulle jo åpne klokka 09.00, spør Albiana og kikker utålmodig på klokka.

Den viser 09.02, men Vg3-elevene har allerede sittet klar siden 08.30.

– Jeg har så veldig lyst til å bli sykepleier! Derfor kan jeg ikke vente med å søke. Jeg må bare få det gjort, sier Albiana.

Bruker rådgiverne

Det er ikke alle av Albianas medelever på Vg3 som har like bestemte fremtidsplaner. Mulighetene er mange og bare på Samordna opptak kan en søke opptak til 1303 studier ved 29 høgskoler og universiteter i Norge.

– Jeg har snakket mye med rådgiveren min Webjørn Lie. Vi har hatt samtaler helt fra skolestart. Jeg har inntrykk av at det er mange som bruker rådgiverne sine, forteller Albiana.

– Hva gjør deg så sikker på at det er sykepleier du vil bli?

– Det har jeg visst helt siden faren min ble syk under en ferie i Kosovo sommeren 2013. Da så jeg hvor viktig det var å ha en person i nærheten som kunne hjelpe, forteller Albiana.

– Faren min trengte hjelp til det aller meste, og jeg satt hele tiden med en følelse av at jeg burde gjort mer. Nå vil jeg være en av dem som hjelper andre rundt seg, legger hun til.

Alle muligheter åpne

Nå venter noen hektiske måneder på Vg3 før vårens avsluttende eksamener.

– Jeg føler at jeg stiller godt forberedt og vet hva som skal til. Jeg håper virkelig at karakterene mine er gode nok. Hvis ikke blir jeg veldig lei meg!

Avgangseleven er like trygg på studiene nå som hun var da hun valgte studiespesialisering på videregående. Det er en god følelse.

– Jeg er glad for at jeg valgte som jeg gjorde den gangen. Tidligere har jeg vurdert å bli advokat og med studiespesialisering visste jeg at jeg hadde alle muligheter åpne etter videregående.

Dermed er det bare å vente på svaret som sier om Albiana kan sette seg på akkurat den skolebenken hun så gjerne ønsker i 2017/2018.

– Sykepleierstudiene er virkelig noe jeg brenner for. Tenk å stå opp om morgenen og vite at du skal lære for å hjelpe andre. Det er motiverende, det, avslutter Albiana Sadrija.