Klar for finalen i biologiolympiaden 2017 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 15. feb. 2017
  • 07. apr. 2017

Klar for finalen i biologiolympiaden 2017

Bendik Bull-Hansen i 2STDR er blant de 16 finalistene som møtes til finaleuke i Oslo i april.

– Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli en finaleplass på meg etter den forrige runden, forteller en overrasket og glad realfagselev.

Skoleåret 2016/2017 arrangeres norsk biologiolympiade for andre gang. Etter to innledende runder har 797 deltagere blitt til 16 finalister som inviteres til et fem dagers intensivkurs i biologi med påfølgende finale på Institutt for Biovitenskap ved Universitet i Oslo fra 3 til 7. april.    

– Jeg gleder meg! Det er mange morsomme temaer i biologi og jeg føler at jeg har lært mye allerede, sier Bendik.

Egentlig har Vg2-eleven kastet seg inn i konkurransen ett år tidligere enn vanlig. Men fordi han går i forskerklassen og har Biologi 1 allerede på Vg1, grep han muligheten til å melde seg på i år.

– Første runde gikk veldig bra. Det var kun Biologi 1 som var pensum,og både Marthe Hansen og jeg fra forskerklassen gikk videre til runde 2, forteller finalisten.

Burde lest mer

Men i runde 2 ble utfordringene større og deltagerne fikk oppgaver hentet fra Biologi 2-pensum. Det står ikke på timeplanen før på Vg3.

– Jeg fikk lånt meg en Biologi 2-bok, men følte at jeg ikke fikk lest så mye som jeg burde. Det ble mest sammendrag. I tillegg var jeg syk på konkurransedagen og burde egentlig ikke vært på skolen, men jeg hadde jo lyst til å prøve meg!

Dermed var ikke magefølelsen spesielt god da han leverte oppgaven og dro hjem.

– Jeg syns det gikk dårlig. Det var vanskelig å konsentrere seg og jeg orket ikke å sjekke over svarene før jeg leverte. Derfor ble jeg veldig overrasket da jeg fikk beskjed om jeg hadde gått videre til finalen.

Videre biologistudier?

Nå gleder han seg til lærerike dager i Oslo med nasjonal finale der de fire beste deltagerne går videre til den internasjonale finalen i Coventry i juli. Fullt så høyt sikter han ikke.

– En skal selvfølgelig aldri si aldri, men det er veldig mange sterke konkurrenter. Jeg tror ikke det er realistisk å håpe på en plassering blant de fire beste.

Uansett finaleutfall har biologiolympiaden fått Bendik til å vurdere å fordype seg videre i biologiens verden.

– I det siste har jeg tenkt litt på å studere biologi etter videregående. Ingenting er bestemt ennå, men det er jo selvfølgelig morsomt med biologi når det går såpass bra som det gjør nå, avslutter Bendik Bull-Hansen.