Løfter hverandre fram - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 03. mar. 2017
  • 24. mai. 2017

Løfter hverandre fram

Terping, terping og terping skal gi publikum 10denes forestilling i Bølgen.

– Vi må terpe på overgangene. Nå kjører vi først gjennom en solo som går over i en duett, før det blir en gruppekoreografi og så til slutt et fellesnummer, forteller Ellen-Cathrine Rishaug.

Danselæreren ser ut over en gjeng engasjerte musikk- og danseelever som allerede har danset, sunget og spilt seg gjennom samtlige nummer av jubileumsforestilling 10denes beste. Torsdag 9. mars er det premiere i Bølgen.

– Vi var spente på den første gjennomgangen etter vinterferien, men det virker som ferieuka har gjort godt. Flere nummer har fått modnet litt med noen dagers pause, og elevene er tilbake med ny energi. Noen dager med terping i Bølgen neste uke, så er vi der vi skal være, sier Rishaug.

Bilde fra øvelse til 10denes besteHun lar seg imponere av elevenes engasjement og ikke minst evne og vilje til å samarbeide.

– Elevene jobber beinhardt. De er opptatt av å gjøre hverandre gode og er så flinke til å backe og løfte hverandre. Samarbeidet fungerer kjempebra i år – ikke bare på tvers av trinnene, men også mellom musikk og dans.

Følelser og formidling

Det samme inntrykket sitter også Vg2-elevene Louise Horgen Rekkedal og Daniela Vinagre igjen med en knapp uke før premieren.

– Vi føler at vi har fått med alle på en annen måte enn tidligere. I tillegg samarbeider vi bedre på tvers, forteller Louise og Daniela, som gleder seg til intense øvingsdager neste uke.

– De ulike numrene har fått tid til å synke litt inn i vinterferien. Nå danser vi mer med følelsene og ikke bare trinn. Øvelsene i Bølgen er alltid gøy selv om vi vet at det blir lange dager. Nå skal formidlingen skrus skikkelig på sånn at vi når ut til publikum!

Ti år i ett

Musikk- og danselinjas tradisjonsrike elevforestilling startet i Teaterhuset Munken i 2008 og flyttet videre til Kulturhuset Bølgen i 2010. Helt siden oppstarten har lærere og elever jobbet mot et felles mål som presenteres for familie, venner, medelever og andre publikummere en gang i året.

– Jubileumsforestillingen blir en hyllest av elevenes prestasjoner og vi har plukket ut det som vi mener fungerte aller best i de tidligere forestillingene, sier produsent Anette Dolva.

Både lærere og elever håper nå at Bølgen fylles opp under de til sammen tre forestillingene torsdag og fredag.

– Dette er tidenes beste forestilling der vi har samlet de aller beste numrene. Nå har publikum mulighet til å slå sammen alle ti årene i en smekk. Det bør være verdt pengene, sier Louise og Daniela.

Billetter til jubileumsforestillingen 10denes beste kan kjøpes ved å henvende seg til musikk- og danseelevene direkte eller via Bølgens nettside


Forberedelser til 10denes beste i Bølgen

Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl