Lyst til å bidra i Thor Heyerdahls fotspor? - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 07. feb. 2017
  • 07. apr. 2017

Lyst til å bidra i Thor Heyerdahls fotspor?

Send inn ditt bidrag og vær med i konkurransen om et stipend på 50.000 kroner!

The Thor Heyerdahl Institute henvender seg til framtidige forskere og kreativ ungdom med mål om å øke bevisstheten deres rundt temaet kulturarv og utlyser derfor et stipend på 50.000 kroner til videregående skoler i Norge. Stipendet har som mål å stimulere til tverrfaglige prosjekter gjennom gruppearbeid eller individuelt arbeid. Årets tema er «Kulturarv og identitet».

Årets tema er «Kulturarv og identitet». Eksempler på bidrag kan være film, animasjon, webdesign, konsept, ord, foto, illustrasjon, musikk, kunst eller håndverk.

Om Thor Heyerdahl

Thor Heyerdahl (1914-2002) er en av Norges mest berømte, beundrede og respekterte menn i utlandet. Ifølge Ragnar Kvam, som skrev biografen om Thor Heyerdahl, ble Thor Heyerdahl verdens mest kjente nordmann etter Kon Tiki-ekspedisjonen på slutten av 1940-tallet. Han var kjent for sitt miljøengasjement for verdenshavene, og hans arkiver er innlemmet i UNESCOS kulturarvliste fra 2011.

Thor Heyerdahls evne til å treffe mennesker fra ulike kulturer, og å sette seg inn i deres historier og utfordringer var en viktig egenskap som ga han muligheten til å videreføre viten til nye generasjoner.

Samtidig var han utvilsomt kontroversiell, spesielt i det vitenskapelige miljøet.

Stipendet i gave

Under markeringen av Thor Heyerdahls 100-årsjubileum 6. oktober 2014, ga regjeringen en gave på kr 150.000 til stiftelsen

The Thor Heyerdahl Institute. Gaven ble gitt i form at tre stipender à 50.000 kroner. Intensjonen er at stipendene skal gå til unge mennesker som er engasjert i områdene globale klima- og miljøspørsmål, kulturarv og internasjonal dialog. Instituttet har valgt å dele stipendene ut over 3 år (2016-2018), med ett nytt tema hvert år. Første tema ut var «Internasjonal Dialog» i 2016.

Send inn bidrag til stipend@heyerdahl-institute.com innen 31.mars 2017!

Les mer om stipendet og The Thor Heyerdahl Institute på: www.heyerdahl-institute.com

Og følg oss på Facebook, Twitter og Instagram