Nå blir det Gøteborg-tur! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 04. apr. 2017
  • 24. mai. 2017

Nå blir det Gøteborg-tur!

Elevene er godt i gang med å forberede årets høydepunkt. Torsdag inviterer de til påskemarked.

Budsjett er satt opp, reiseruta er lagt og aktivitetene er listet opp. Nå skal salg- og serviceelevene på arbeidslivstrening bruke ukene fram mot avreisedagen 11. mai til å øke beholdningen i reisekassa med noen ekstra kroner. Torsdag formiddag er de på plass utenfor biblioteket med både karameller, konfekt, solskinnsboller og knekkebrød. Også vafler da, selvfølgelig.

– Vi har allerede tjent inn nok penger dette skoleåret til å dekke bensin, båtbilletter, hotellovernatting og inngang til Liseberg eller Universeum, forteller Edwin Gusland Jenssen, Nour Jamal Mohammed Alhaw og Margreta Johanne Skjelbred.

Salgsplaner

Går alt etter planen, håper elevene å kunne spe på budsjettet med ytterligere 2.000 kroner før de setter seg på ferja mot Sverige. De pengene skal brukes til mat og eventuelt andre aktiviteter i Gøteborg.

– Vi har flere plan, forteller Edwin, og fortsetter:

– I tillegg til påskemarkedet har vi planlagt vaffelsalg 4. mai. Og blir det noen varer igjen etter torsdagens påskemarked er planen at varene skal selges på Thor Heyerdahls Cafe på Hospitalet.

Alle er med og bestemmer

Utenlandsturen har blitt en tradisjon for salg- og serviceelevelene, men i år er turen framskyndet med en hel måned. Det krever effektivitet i planleggingen – en utfordring elevene har tatt på strak arm.

– Det gjenstår å skrive pakkeliste. Jeg skal også lage en presentasjon med forslag til hva vi kan gjøre i Gøteborg, forteller Margreta.

– Men det er viktig at det ikke bare er jeg som bestemmer hva vi skal gjøre. Alle skal få komme med sin mening og vi må høre med hele gruppa før noe avgjøres, legger hun til.

Nyhet

Nytt for årets påskemarked er kurver med hjemmelagde karameller. Ellers er det mange kjente favoritter på menyen. Torsdag er salget i gang allerede fra klokka 09.45.

– Vi har merket at det er flest lærere som handler i storefri, mens elevene ofte er innom og handler i 10-pausen. Derfor lønner det seg å starte tidlig for å med seg alle, avslutter Edwin, Nour og Margreta.

Plakat for påskemarket på torsdag