Nå blir det gratis frukt! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 21. mar. 2017
  • 24. mai. 2017

Nå blir det gratis frukt!

Elevene jubler for 50.000 kroner i trivselstilskudd på THVS. – Over all forventning, sier elevrådsstyret.

– Dette hadde vi aldri trodd! Vi hadde blitt hoppende glade for penger til ett av tiltakene som vi ønsket oss, og så fikk vi til tre, sier Marte Ørbæk Rognlien, Dina Hauge og Johanne Vold.

Jentene i elevrådsstyret var på plass da konstituert utdanningsdirektør i Vestfold fylkeskommune Kjell Håkon Andersen og leder i Hovedutvalg for utdanning Bjørn-Kristian Svendsrud besøkte THVS tirsdag morgen. Med seg hadde de 50.000 kroner som skal gå til gratis frukt til elevene én gang i uka, bordtennisbord og et tilskudd til tiltaket «Søppelfri skole».

– Målet vårt har vært å la elevene få være med å gjøre vurderingene og det er gode tiltak elevene har plukket ut, sier Bjørn-Kristian Svendsrud.

Super start på dagen

Øverst på prioriteringslista som ble oversendt fra elevrådsstyret sto en fruktordning som skal gi elevene frukt den ene dagen i uka det ikke serveres gratis havregrøtfrokost i kantina på THVS.

– Frokost er viktig og vi tenker at frukt vil gi en super start på dagen! Frukt er bra for humøret og for konsentrasjonen. Alle elsker frukt, stråler jentene fra elevrådsstyret.

Trivsel og læring

Tirsdagens besøk på THVS var det første i rekken av skolebesøk i Vestfold. Ifølge vedtaket fra Fylkestinget skal trivselstilskudd på totalt 500.000 kroner fordeles på de videregående skolene i Vestfold de fire neste årene. Med bakgrunn i trivselens betydning for læringsmiljøet på skolene er målet at tilskuddene vil gi et positivt bidrag til å fremme nye tiltak for trivsel og læring.

– Denne trivselspotten er et viktig satsingsområde for oss, og allerede neste år er det mulighet for å søke om nye tilskudd, forteller Svendsrud.

Nå skal THVS-elevene i gang og med å planlegge gjennomføringen av fruktservering og finne et egnet sted for bordtennisbordet. Og ikke minst ser de fram til å spre den gode nyheten ut til resten av elevene på skolen.

– 50.000 kroner er over all forventning. Nå er vi bare veldig glade, avslutter Marte Ørbæk Rognlien, Dina Hauge og Johanne Vold.

 

Østlands-Posten: Elevene fikk 50.000 kroner og fritt spillerom