Nå er butikken i gang igjen! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 23. jan. 2017
  • 21. mar. 2017

Nå er butikken i gang igjen!

Elevene i 1SSB åpner dørene til butikklokalet i 1. etasje hver fredag.

Det er fredag formiddag og lukten av nystekte vafler er i ferd med å fylle atriet. Bak et velfylt bord med vaffelrøre, syltetøy, kaffe, te og brownies sitter Vg1-elevene Ahmed Mohamed, Birgitte Viken Nilsen og Denis Islami. Innenfor de åpne dørene er butikkhyllene igjen fylt opp med varer.

– Jeg syns det er hyggelig å være på skolen og ha praksis, sier Birgitte mens hun fisker ut rykende vaffelplater til ventende medelever med kontantene klare.

Lærer Sissel Andersen nikker fornøyd. Etter at butikklokalet i 1. etasje har vært stengt en lengre periode er elevene klare for nyåpning. Hver fredag framover inviteres både elever og ansatte inn til en hyggelig handel.

– Hele klassen har bidratt for å få fram gode ider til hvordan butikken skal drives. Mens de andre elevene er utplassert i ulike bedrifter utenfor skolen, skal Birgitte, Ahmed og Denis drive butikken her, forteller Andersen.

Tverrfaglig samarbeid

Og det er ikke bare elevene i 1STB som har bidratt for å få butikken åpningsklar. Flere andre avdelinger på huset har meldt seg på i prosessen.

– Vi har vært i dialog med Mari Grøstad på byggfag og selger blant annet arbeider fra elevene hennes på treteknikk. I tillegg har Lene Borgersens salg- og serviceelever laget digital logo for oss med utgangspunkt i vår egen prototype.

Og når butikkdriften i tillegg trekkes inn i andre læreres matematikk- og markedsføringsundervisning kan ikke Andersen annet enn å være strålende fornøyd.

– Her er det mange prosesser og virkelig et tverrfaglig samarbeid på gang, slår læreren fast med et smil.

Investeringer

Mens Andersen prater, forsvinner vafler og brownies unna i en forrykende fart.

– Vi kunne nok med fordel laget mer vaffelrøre. Nå ser det jo ut som vi er tomme allerede før midttimen begynner, sier Andersen, og ber elevene dokumentere så godt de kan underveis.

– Nå er der viktig at dere skaffer dere en oversikt over hvor mye vi selger. Det kommer godt med til planleggingen for neste fredag. Da er det nytt budsjett og nye muligheter.

Og målet for butikkdriften?

– I følge budsjettet skal vi sitte igjen med 588 kroner etter fredagens salg. Målet vårt er ikke å tjene penger, men å kunne investere i et vaffeljern og annet nødvendig utstyr.

For Ahmed, Birgitte og Denis er læring om butikkdrift det viktigste.

– Praksisen gir oss innblikk i hvordan det er å drive butikk, hvordan en setter opp et budsjett og hva som skal til for å tjene penger, sier Vg1-elevene.

Fredagene fremover er det på plass i butikken mellom klokka 10 og 13.45. Og neste gang er det garantert med enda mer vaffelrøre på lager.

Bilde fra butikkåpning på service og samferdsel

Bilde fra butikkåpning på service og samferdsel