Nå er de bare 54 igjen! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 30. mar. 2017
  • 24. mai. 2017

Nå er de bare 54 igjen!

Fredag står det om finaleplass når Nikolai går på scenen i Norske Talenter.

For to uker siden overbeviste han dommerne om han fortjente en plass i semifinalen. Når musikkelev Nikolai Lysnes går på scenen under fredagens direktesending i Oslo, er det en finaleplass i den populære talentkonkurransen det skal kjempes om.

– Denne uka har bestått av sceneprøver, intervjuer og andre forberedelser. Siden dette er den første av årets semifinaler, og derfor også den første direktesendingen, blir det noen ekstra gjennomkjøringer, forteller Nikolai.

18-åringen har nå vært i Oslo siden tirsdag og føler seg trygg på at alt skal være på stell til fredagens sending.

– Vi har blant annet vært gjennom en sceneprøve der vi fikk 45 minutter hver med en koreograf som fortalte oss hvor vi skulle stå, hvilket kamera vi skulle se inn i og den typen ting. Akkurat det er nok det mest lærerike vi har fått være med på så langt.  

Kjempehøyt nivå

Etter å ha vært gjennom krevende auditions og dommerutvelgelser, er totalt 54 semifinalister klare for å kjempe om seerstemmer og finaleplasser i de totalt seks direktesendte semifinalene.

– Hvilke forventninger har du?

– Det har jeg egentlig ingen tanker om. Nivået er kjempehøyt og det syns jeg er morsomt. Uansett hvem som går videre til finalen, så tenker jeg at de fortjener det, sier musikkeleven, som nå kjenner at nervøsiteten kommer krypende.

 – Jeg er veldig spent. Den siste uka har jeg merket at jeg blir litt mer stressa for hver dag. Nå handler det vel om og gjøre nervøsiteten om til spenning.

Trenger seerstemmer

På tross av både spenning og nervøsitet har Vg3-eleven jobbet godt med forberedelsene helt siden dommerutvelgelsen. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når sendingen starter fredag kveld.

– Alt er veldig planlagt. Jeg har for eksempel filmet hele showet på forhånd og sendt det til TV2. Egentlig syns jeg det er betryggende at alt skal godkjennes. Da kan jeg slå meg til ro med at TV2 iallfall syns at det er bra nok. Alt er innøvd – nå handler det meste om å orientere seg på scenen, slappe av og stole på at det er bra nok.

Dermed er det bare én ting som gjenstår:

– På fredag er det opp til seerne hvem som går videre. Derfor håper jeg selvfølgelig at så mage som mulig stemmer på meg, avslutter Nikolai Lysnes.

Bilde av Nikolai Lysnes