«Noe å glede seg over» - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 09. okt. 2017
  • 01. des. 2017

«Noe å glede seg over»

10. oktober markeres Verdensdagen for psykisk helse over hele landet.

Små og store gleder står i fokus når helsesøstrene Live Schulstock og Jorunn F. Sletsjøe rigger seg opp utenfor biblioteket mellom klokka 11.00 og 13.00 tirsdag.

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helser. Dagen skal skape åpenhet og gi kunnskap om psykisk helse. Med årets tema «Noe å glede seg over» oppfordres alle til å finne de små og store tingene rundt seg som gir glede for deg selv og andre. Det kan gi bedre psykisk helse i hverdagen.

 – Vi ser at psykisk helse ofte er forbundet med sykdom eller en diagnose. Men vi har alle en psykisk helse og i likhet med den fysiske helsen, kan også den psykiske helsen vår svinge, sier Sletsjøe og Schulstock.

Derfor er helsesøstrene på THVS glade for at årets tema er positivt vinklet. Tirsdag oppfordres elevene til å skrive små kort der de beskriver sin egen glede.

– Lappene om glede vil bli hengt opp på en stor tavle utenfor biblioteket. I retur får elevene et vaffelhjerte som elevene på AHT hjelper oss med å steke, forteller Schulstock.

Bokanbefaling

Biblioteket bidrar også under markeringen ved å anbefale bøker som fanger opp dagens tema, og har plukket ut både biografier, romaner og fagbøker.

– Anbefalingene kan være til hjelp for elever som har lyst til å finne denne typen litteratur. Kanskje kan akkurat en av disse bøkene være en start for å lese mer om psykisk helse, sier helsesøstrene.

– Vi er opptatt av at de unge skal fokusere på det som fungerer i livet. I tillegg så er det faktisk sånn at livet går opp og ned, og det er helt normalt at ikke alle dager er like gode. Sånn er det for oss alle, avslutter Live Schulstock og Jorunn Flakne Sletsjøe.

 10. oktober er det Verdensdagen for psykisk helse